StoryEditorOCM
ShowbizHarrison Ford

Hollywoodsku legendu glazba iz njegovog najpoznatijeg filma prati svugdje, pa čak i na - kolonoskopiji!

Piše SCENA SD
8. ožujka 2024. - 17:19
Harrison Ford u filmu ”Otimači izgubljenog kovčega”Masheter Movie Archive/Alamy/Alamy/Profimedia/Masheter Movie Archive/alamy/alamy/profimedia

Legenda ekrana Harrison Ford (81) ne može pobjeći vlastitoj prošlosti. Naime, Harrison je priznao novinarima časopisa "Variety" da ga glazba Johna Williamsa (92)  iz filma "Indiana Jones" pratiti "svugdje" - čak i na nedavnu kolonoskopiju.

image

Harrison Ford 

Frazer Harrison/Getty Images Via Afp

"Često podsjećam Johna da me njegova glazba prati svugdje – doslovno. Kad sam imao posljednju kolonoskopiju, puštali su je sa zvučnika operacijske sale", rekao je Harrison. Filmski skladatelj John Williams skladao je takozvanu temu "Raiders of the Lost Ark" za prvi dio "Indiana Jones"  koji je objavljen 1981. godine. Od tada su kultni lik i njegov glumac Ford usko povezani, piše New York Post.

Harrison Ford pun je hvale za skladatelja Williamsa, objašnjava da mu je "zadovoljstvo" "gledati Williamsa kako radi s orkestrom". Tijekom snimanja divi se "izvanrednoj pažnji" koju "dobiva svaki glazbenik".

image

"Indiana Jones i artefakt sudbine" iz 2023. 

Walt Disney - Lucasfilm - Paramo/Collection Christophel Via Afp

Sada John Williams, koji je također skladao za legendarnog redatelja Alfreda Hitchcocka (1899.-1980.), ima još jednu priliku osvojiti zlatnog dječaka na 96. dodjeli Oscara ovog vikenda. U kategoriji "Najbolja filmska glazba" nominiran je za svoj rad za peti dio "Indiana Jones" "Indiana Jones i artefakt sudbine".

Ukupno, Williams ima 54 nominacije za Oscara u svojoj dugoj i uspješnoj karijeri, s pet pobjeda. To skladatelja čini filmašem s najviše nominacija i nalazi se na drugom mjestu ljestvice nominacija svih vremena. Prvi je Walt Disney (1901.-1966.), koji je postigao 22 pobjede za Oscara s 59 nominacija.

image

"Indiana Jones i artefakt sudbine" iz 2023.

Walt Disney - Lucasfilm - Paramo/Collection Christophel Via Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 17:49