StoryEditorOCM
Showbiznajviše prijava

Hoće li Vuco, Vlatka Pokos i Ibrica ući u utrku za našeg predstavnika na Eurosongu? Žiri je odabrao pjesme, evo kada ćemo doznati tko će sudjelovati na Dori

Piše Mozaik SD
30. studenog 2022. - 20:20

Natječaj za hrvatski izbor za pjesmu Eurovizije, Doru, završio je 20. studenog, a na HRT je stiglo 196 prijava, najviše dosad u povijesti.

Proteklih je dana žiri, čiji je sastav još nepoznat, pomno preslušavao sve pristigle pjesme i kako su nam rekli na Prisavlju posao su priveli kraju.

image

Albina nas je predstavljala na Eurosongu u Nizozemskoj.

Kenzo Tribouillard/Afp

Tko je dobio svoju ulaznicu na nastup na Dori koja će se u veljači održati u Opatiji još će nekoliko dana ostati tajna.

- Rezultate natječaja nećemo objaviti prije ponedjeljka - kažu na HRT-u. 

image

Damir Kedžo je pobijedio na Dori, ali nije išao na Eurosong, jer se je otkazan radi pandemije koronavirusa, prvi put u svojoj povijesti.

Matija Djanjesic/Cropix

Pobjednika Dore će se i ove godine odabrati u kombinaciji glasanja žirija po HRT-ovim TV centrima i glasanja publike.

Zasad je poznato kako su se prijavili Vlatka Pokos, Ibrica Jusić, Dražen Žanko, Željko Krušlin Kruška, Siniša Vuco i njegova kći Brigita, Daniel Popović, Igor Cukrov, Damir Kedžo, Eni Jurišić, Lea Dekleva...

Eurosong se iduće godine održava u svibnju u Liverpoolu, zamjenskom domaćinu aktualnog eurovizijskog pobjednika Ukrajine. Po novom će u eurovizijskim polufinalima o tome koje će se zemlje plasirati u finale moći odlučivati samo publika. Što se finala tiče, tu ostaje pravilo da odlučuju i gledatelji i stručni ocjenjivački sudovi.

image

Ime Vlatke Pokos također se našlo među glazbenicima koji su se prijavili na Doru.

Biljana Gaurina/Cropix

Pravo glasa na Eurosongu 2023. po novom će imati i televizijski gledatelji iz zemalja koje ne sudjeluju na Eurosongu. Oni će za svoje favorite glasove moći dati putem interneta, a ti glasovi će se zbrojiti i pretvoriti u eurovizijske bodove i imati jednaku težinu kao jedna od zemalja sudionica polufinalnih večeri i finala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. ožujak 2023 23:24