StoryEditorOCM
ShowbizVEČERAS NA HTV-u

Glazbeni insajderi i prijatelji grupe donose detalje i uvid u nevjerojatnu priču o ABBA-i. Bit će i insajderskih snimki...

Piše PSD
17. travnja 2022. - 17:08

Hrvatska radiotelevizija večeras na Drugom programu prikazuje glazbeno-dokumentarni film "ABBA: Tajne najvećih hitova".

Grupa ABBA je svojim nevjerojatnim pjesmama promijenila lice pop-glazbe, a u ovom bogato produciranom dokumentarnom filmu otkrit ćemo osobni i glazbeni razvoj članova grupe kroz prizmu njihova tri najveća hita.

Otkrit ćemo što se točno događalo u studiju kad su ih snimali, što ih je nadahnulo, njihove kulturne i osobne promjene, te posebice dramu koja ih je obavijala dok su stvarali navedene hitove.

U dokumentarcu će se istražiti  njihovo glazbeno putovanje na koje su se otisnuli kao švedska folk grupa i postupno stvarali zvuk ABBA-e koji je dosegao svoje pop-savršenstvo hitom "Mamma Mia".

Imat ćemo priliku pogledati kako su proširili svoju svjetsku slavu uz diskozvuk, stvorivši kultnu pjesmu, "Dancing Queen", a prikazat će se i trenutak u kojemu se krah osobnih veza članova benda stopio s njihovim, tad već zrelim umijećem skladanja u pjesmi "The Winner Takes It All".

Analizirat će se ta tri megahita i saznati ekskluzivne priče od gitarista i bubnjara koji su svirali na njima, te studijskog tehničara koji je radio na miksu, kao i dizajnera kostima koji im je dao njihov prepoznatljiv izgled.

Glazbeni insajderi i prijatelji grupe, te biograf ABBA-e donose daljnje detalje i uvid u nevjerojatnu priču o ABBA-i, a bit će i insajderskih snimki...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. lipanj 2023 19:20