StoryEditorOCM
Showbizglazbeni spektakl

Glazbena liga prvaka na Melodijama Jadrana priprema mnoštvo premijernih izvedbi; stiže i Sergej Četković

Piše Ivana Kapetanović
2. lipnja 2023. - 15:00

Novo najavljeno ime na Melodijama Jadrana popularni je Sergej Četković. Trodnevni glazbeni spektakl u Splitu, odnosno revija glazbe, održat će se na lokaciji Galerije Meštrović od 23. do 25. lipnja kada će nastupiti svi najpopularniji glazbenici koje imamo.

Prvi dan trodnevne revije otvara ‘Misa Mediterana‘ skladatelja Tonča Huljića i Hane Huljić. Druge večeri publika će imati priliku poslušati kultni TBF u jednom novom, akustičnom izdanju, a 25. lipnja na završnoj večeri nazvanoj ‘Hit ljeta’ nastupit će dvadesetak najpoznatijih izvođača s novim pjesmama.

image
Sasa Buric/Cropix/Cropix

‘Melodije Jadrana sigurno su najznačajniji glazbeni događaj ove godine u Hrvatskoj. Najeminentnija izvođačka i autorska imena nastupat će zajedno istu večer na istom mjestu, što se sigurno nije dogodilo u zadnjih 20 godina, s tim je definitivno podignuta vrlo visoko ljestvica kvalitete sličnih glazbenih događaja.

image
Goran Mehkek/Cropix/Cropix

Uz najkvalitetnije hrvatske izvođače koje smo do sada najavili, upravo se priključio i Sergej Četković koji nastupa u trećoj večeri, pjevač koji je rasprodao nekoliko puta Lisinski, a na Sustipanu je imao nastup pred tri tisuće ljudi. Jedan je od vrlo popularnih izvođača. Iz BiH nam dolazi mladi talentirani Adi Šoše, već dobro poznat hrvatskoj publici na prepunim koncertima‘, kaže direktor Melodija Jadrana, Tomislav Mrduljaš. 

image




 

Bozidar Vukicevic/Cropix

‘Na Melodije Jadrana dogodine planiramo pozvati i izvođače iz Slovenije i Italije, a perspektiva same manifestacije otvara mogućnost internacionalizacije prema zemljama koje povezuje Jadransko more. Planiramo ovaj spektakl prezentirati i na drugim divnim lokacijama, Melodije mogu gostovati i u drugim gradovima.‘ govori nam Aljoša Bašić, izvršni direktor Dalmacija koncerta.

U predivnom prostoru Galerije Meštrović priprema se i izuzetna scenografija.

image
Lucija Ocko/Cropix

‘Posebno gradimo amfiteatarsko gledalište kakvo do sada nije viđeno, uz vrhunsku svjetlosnu i zvučnu produkciju. Za scenografiju koja će biti prilagođena samom prostoru je zadužen poznati scenograf Igor Juras.’ govori Bašić.

Treću večer izvođače će pratiti veliki orkestar od preko 30 glazbenika s kojim će dirigirati Joško Banov i Tonći Ćićerić. Izravan prijenos bit će na prvom programu HRT-a u 21:10 sat. Režija je povjerena Ivanu Miladinovu, jednom od naših najboljih režisera, a HRT stiže s najmodernijom opremom i produkcijom. Službeni voditeljski par koji će voditi Melodije Jadrana bit će Duško Ćurlić i Monika Jakšić.

Prvi dan Melodija Jadrana uz ‘Pop misu Mediterana‘ Tonči Huljić će izvesti i bonus program svojih najvećih hitova, posebno obrađenih za tu večer.

‘Gledalište će biti posebno prilagođeno akustičnom koncertu grupe TBF i u takvoj formi će ga po prvi put izvesti u Splitu. Veličina i značaj ovog projekta prepoznata je na nacionalnoj razini, tako da je ova glazbena manifestacija, zbog svoje važnosti, pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, te Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske, a i top smo manifestacija Hrvatske turističke zajednice. 

Morali smo zadovoljiti brojne zahtjevne kriterije da bismo zaslužili ovaj nacionalni rejting. Veliki broj ljudi marljivo i uz mnogo entuzijazma radi na ovom projektu već neko vrijeme i sada kada se poprimaju završne konture spektakla, vidimo da se trud isplatio.’ govori Bašić.

image
Davor Pongracic/Cropix

‘Izvođači intenzivno rade u studijima spremajući nove pjesme koje će publika po prvi put čuti na Melodijama Jadrana 25.06., a od ponoć istog dana kreće i emitiranje na TV i radijskim postajama. Publika ima jedinstvenu priliku premijerno čuti nove pjesme na trećoj večeri, što prijašnjih godina nije bio slučaj. Time dajemo dodatnu vrijednost publici da u ambijentu Galerije Meštrović, uz vrhunsku izvedbu najkvalitetnijih izvođača, dožive nove pjesme.

Izuzetno sam zadovoljan kvalitetom skladbi koje će zasigurno preplaviti radijski eter narednog ljeta i ispuniti duše ljubitelja dobre glazbe. Jako smo sretni što će biti i nekoliko vrlo zanimljivih dueta koji su napisani baš za Melodije Jadrana.

Karte se prodaju fantastično, raspolažemo s nešto preko 1.000 sjedećih mjesta i skoro je rasprodano. Bit će to istinski praznik glazbe kao ‘ulazak‘ u ljeto za otvaranje one prave turističke sezone u Splitu.’ govori Mrduljaš. 

Treću večer nastupaju poznate estradne zvijezde: 

Zorica Kondža, Jelena Rozga, Nina Badrić, Petar Grašo, Doris Dragović, Neno Belan, Tedi Spalato, Mia Dimšić, Goran Karan, Sergej Četković, Hari Rončević, Tomislav Bralić & klapa Intrade, Jacques Houdek, Rišpet, Marko Tolja, Matija Cvek, Marko Kutlić, Cambi, Ivo Perkušić, Nataša Janjić, Jole, Ivica Sikirić Ićo, Giuliano, Domenica, Adi Šoše, Lorena, klapa Kampanel, Antonia Dora Pleško, Ivan Ive Županović, Stjepan Lach, Pavel, Marija Mirković.

Ulaznice se mogu kupiti preko on-line sustava za prodaju ulaznica Adriaticket na kojem možete odabrati za vas idealno mjesto u gledalištu Galerije Meštrović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 03:48