StoryEditorOCM
ShowbizA TROŠKOVI?

Fanovi popularnog pjevača ljuti; Sam Smith dan prije nastupa otkazao koncert! ‘Većina njegove ekipe se osjeća loše‘

Piše M. Č.
24. travnja 2023. - 14:26

Brojni fanovi su se zabrinuli, a mnogi i razočarali jer ne mogu dobiti natrag novac plaćen za već plaćeni hotelski smještaj i ulaznice nakon što je britanski glazbenik Sam Smith dan prije nastupa otkazao subotnji koncert u Glasgowu.

Premda je koncert premješten na 25. svibnja i kupljene ulaznice će vrijediti za njega, mnogim obožavateljima taj datum ne odgovara, ali za pretpostaviti je, ako ne mogu refundirati plaćeni iznos, da će se naći drugih fanova koji će kupiti njihove ulaznice i otići na svibanjski koncert.

Naravno, ako sve bude išlo po planu. Smith je koncert otkazao iz zdravstvenih razloga, u objavi na Instagramu napisao je kako se on i većina njegove ekipe osjećaju zbilja loše zbog nekog virusa te moraju odgoditi koncert.

Pop zvijezda, koja će 19. svibnja proslaviti 31. rođendan, ispričala se obožavateljima, ali nije poznato koji je virus uzrok bolesti i odgode nastupa u Glasgowu u okviru turneje Gloria koja je nedavno započela nakon objave istoimenog albuma, Samovog četvrtog studijskog uratka.

Svojim nastupima u posljednje vrijeme, uključujući i onaj na dodjeli glazbenih nagrada Grammy, Smith izaziva brojne kontroverze, premda fanovi vole estetiku i teme njegove nove turneje, kritičari nebinarnu zvijezdu optužuju za sotonske i pretjerano seksualizirane izvedbe.

image
Valerie Macon/Afp
image

Dolazak na dodjelu nagrada Grammy u Los Angelesu

Robyn Beck/Afp

Sam se za koncerte najnovije turneje odijeva u upadljive kostime s vražjim rogovima, prozirnim velovima, krunama od žice, kićankama na bradavicama, mrežastim čarapama...

Snimke s koncerata koje se vrte na internetu rezultiraju kritikama u kojima se tvrdi kako Smith privlači pozornost "demonskim" temama i seksualizacijom svojih nastupa koji nisu primjereni za obitelji i djecu.

Među najžešćim kritičarima je poznati televizijski voditelj Piers Morgan koji je u svom programu "Uncensored" brutalno napao Smitha nazvavši ga ridikuloznim, a njegov nastup narcisoidnom, smišljeno šokantnom orgijom. Za pjevača je još kazao da je izgledao užasno, a nedugo nakon toga je došlo do odgode nastupa u Glasgowu.

image

Sam Smith poses na crvenom tepihu na dodjeli BRIT Awards u veljači ove godine

Isabel Infantes/Afp
image

Nastup tijekom dodjele ovogodišnjih BRIT Awards

Ben Stansall/Afp

Rođeni Londončanin, Smitha su u školi vršnjaci maltretirali jer je imao izražajne grudi pa je već sa 12 godina otišao na lisposukciju.

Nagrađivani glazbenik je za pjesmu "Writing‘s on the Wall", koju je napisao sa Jimmyjem Napesom, a radi se o temi iz filma o Jamesu Bondu "Spectre", 2016. dobio Zlatni globus i Oscara na najbolju originalnu pjesmu.

U svibnju 2014. Smith je javno obznanio da je gay i u vezi s glumcem i manekenom Jonathanom Zeizelom s kojim je u međuvremenu prekinuo. U rujnu 2017. otkrio je da je u vezi s glumcem Brandonom Plynnom, a prekinuli su nakon devet mjeseci.

image

Sam Smith s Oscarom za najbolju originalnu pjesmu kojeg je dobio 2016. za pjesmu ‘Writing‘s on the Wall‘ iz filma ‘Spectre‘ o Jamesu Bondu

Angela Weiss/Afp

U listopadu 2017. je javnosti otkrio svoju nebinarnost kazavši kako se osjeća kao žena koliko i kao muškarac, a dvije godine kasnije je promijenio rodnu zamjenicu u oni/njih (they/them).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 03:01