StoryEditorOCM
ShowbizKRAJ BITKE

Doznajemo: Županijski sud u Splitu presudu u slučaju Severine i Milana Popovića donio je još 5. srpnja, a maleni Aleksandar pjevačici na 14 dana dolazi već ove nedjelje

Piše Vinko Paić
31. kolovoza 2021. - 21:57

Iza Severine Vučković je, kao što je i sama jučer kazala za Slobodnu Dalmaciju, najtužnijih i najtežih 20 mjeseci života i osam godina povlačenja po sudovima.

Unatoč tome splitska pjevačica trenuto sija od sreće, a nije to mogla zatomiti ni na koncertu u Luštici u Crnoj Gori u nedjelju, kad je najavljujući pjesmu "Rođeno moje" sa širokim osmjehom na licu kazala publici: "Ne mogu vam reći o čemu se radi, ali vratilo se dite doma. Vi prvi znate, nije još ni objavljeno. Hvala na podršci svima. Pjevamo s veseljem!

Kako saznajemo iz izvora bliskih pjevačici, iako je danas na društvenim mrežama objavila zajedničku fotografiju sa sinom Aleksandrom, maleni će kod Severine doći tek ove nedjelje i biti će kod nje 14 dana.

Isti nam je izvor rekao i da je presuda Županijskog suda u Splitu donesena još 5. srpnja, a strankama je odaslana u kolovozu.

Kako smo već objavili Županijski je sud u povodu Severinine žalbe donio presudu kojom je preinačio presudu Općinskog građanskog suda u Zagrebu. Maloljetni sin Severine i srpskog 'kralja bakra' Milana Popovića od sada pa nadalje, po pravomoćnoj presudi splitskog suda, 14 će dana živjeti s majkom na njezinoj adresi prebivališta u Zagrebu, te isto toliko vremena s ocem, i to također na njegovoj prijavljenoj zagrebačkoj adresi što znači da ga Popović ne može odvesti u Srbiju.

Isto tako, iako je prvostupanjskom presudom bilo određeno da Severina Popoviću plaća 1200 kuna mjesečno za uzdržavanje djeteta, u ovoj se pravomoćnoj odluci taj dio ukida te nitko nikome neće plaćati nikakvu alimentaciju s obzirom na to da će dijete živjeti podjednako vremena sa svakim roditeljem.

Prvostupanjskom je nepravomoćnom presudom donesenom krajem 2019. godine bilo odlučeno da Severinin i Milanov sin živi s ocem, koji je imao pravo samostalno se brinuti o zdravlju i obrazovanju djeteta.

Pjevačica je, po tada izrečenoj privremenoj mjeri, imala pravo viđati sina utorkom i četvrtkom od 15 do 20 sati te svakog drugog vikenda, od subote u 10 sati do nedjelje u 20 sati. Mjerom je bilo regulirano i druženje majke i sina tijekom ljetnih i zimskih praznika te državnih i vjerskih blagdana.

U ovoj sudskoj bitci za skrbništvo, koja je trajala još od 2013. godine, prvostupanjska je presuda Općinskog građanskog suda u Zagrebu već jednom bila ukinuta i Županijski sud u Splitu nije mogao zbog procesnih razloga dva puta ukidati istu presudu.

- Splitska pravomoćna presuda kojom je uvažena moja žalba potvrđuje da prvostupanjska presuda kojom mi je oduzeto dijete nikad nije ni smjela biti donesena jer nije postojao razlog za to. Nakon ovog mojeg strašnog iskustva s pojedincima iz hrvatskih institucija, želim pomoći ostalim ženama koje dijele sličnu sudbinu, zarobljene u mreži poliklinika, vještaka, centara, skrbnica, ravnateljica škola i sudova, kazala je Severina u ponedjeljak za Slobodu Dalmaciju.

Nekoliko smo puta za komentar zvali i Milana Popovića, međutim poduzetnik nam nije odgovarao na upite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. siječanj 2023 13:59