StoryEditorOCM
ShowbizIMA ISKUSTVA

Doris Dragović komentirala današnji Eurosong: U fokusu je spektakl, a to nije moj prostor! Albina je moj poseban dragulj!; Evo što je poručila Miji Dimšić uoči puta u Torino

Piše Mozaik SD
4. travnja 2022. - 13:32

Doris Dragović već 36 godina koliko traje njezina solistička karijera, ako se računa od njezinog velikog hita "Željo moja" iz 1986. godine), svaki svoj nastup, do dana današnjeg, doživljava jednako velikim, jednako važnim, i u pripremi za svaki je maksimalno posvećena.

Kao što je ispričala u intervjuu za Story, "nakon koncerta padne ‘mrtva’, jer je sve ostalo na pozornici".

Ispričala je kako je tijekom godina dobila i otkačenih darova, a onaj koji posebno pamti je vadičep!

- Jedan obožavatelj poklonio mi je čudan vadičep, ni danas ne znam kako funkcionira! - priznala je splitska pjevačica.


Prisjetila se i svojih nastupa na Eurosongu, 1986. upravo s megahitom "Željo moja", s kojim je predstavljala Jugoslaviju u Norveškoj i osvojila 11. mjesto, te onog 1999. godine u Izraelu, kad je s pjesmom "Marija Magdalena" osvojila je 4. mjesto. 


Doris je prošle godine bila i velika osobna, ali i javna podrška splitskoj pjevačici Albini Grčić uoči njezinog nastupa na Eurosongu.

"Eurosong nije ono što je bio. U moje vrijeme bavili smo se pjesmom i sva promišljanja usmjeravali prema njoj. Samim time bio je to pravi izazov za pjevača. 

image

Doris Dragović s ekipom na Eurosongu u Jeruzalemu 1999. godine
 

Livio Andrijić/Cropix


Danas Eurosong u fokusu prvenstveno drži spektakl i isključivo se njime bavi. Natjecatelji su stoga izazvani da se bave prezentacijom, čega je pjesma postala samo dio, a to nije moj prostor. 

Albina je moj posebni dragulj i to je to. Ovogodišnja pobjednica Dore Mia Dimšić dokazana je umjetnica i vjerujem u nju, bez obzira na bilo kakve plasmane na Eurosongu. Mia, želim ti dobar glas i mirno more" - poručila joj je Doris.

Protiv kritike, kaže, nikad nije imala ništa, dapače. 

- Kada sam bila dijete mama me učila: “Ćerce, nije važno šta ti je reka, nego tko ti je reka!”. Od čovjeka do čovjeka razlikuje se upućena riječ. I to je cijela mudrost.

O tome uvijek vodim računa, svjesna da je onaj koji upućuje kritiku samo jedan. U slobodi biramo platformu s koje polazimo, bilo dobro ili loše. Kritika ima zadatak nešto popraviti ili poboljšati, ukazati na grešku ili nedostatak. To je moguće samo u dobru, u poštovanju i ljubavi. Takvoj sam kritici uvijek hrlila u želji da budem bolja - poručuje splitska pjevačica.

image

Doris na pozornici Eurosonga u Izraelu

Livio Andrijić/Cropix

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2023 02:15