StoryEditorOCM
ShowbizDora 2021.

Damir Kedžo ipak ne ide na Eurosong? Menadžerica komentira: Nemamo službenu potvrdu. Ako nas je korona naučila ičemu, naučila nas je strpljenju!

15. lipnja 2020. - 12:13

- Nemamo još uvijek nikakvu službenu potvrdu, pa mi je teško odgovarati na hipotetska pitanja. Što bi bilo kad bi bilo... Iskreno, korona nas je naučila, ako ičemu, onda strpljenju i životu sukladno nekim novim pravilima. Kako bude, bit će! Život ide dalje, imamo toliko posla da sigurno ne sjedimo i čekamo, u studiju smo, pripremamo nove pjesme, album, spot...,komentirala nam je Snježana Perko Radočaj, menadžerica Damira Kedže, pisanje Jutarnjeg lista da se sprema nova dvorana i novi izbor predstavnika Hrvatske za Pjesmu Eurovizije 2021. godine.

Kako Jutarnji list, naime, doznaje, u tijeku su pripreme za novu Doru. Opatijska sportska dvorana "Marino Cvetković" već je rezervirana, a 27. veljače trebalo bi se natjecanje održati. 

A dok će nekima ova najava pružiti utjehu nakon "koronakrize", kao i najaviti neka bolja vremena, za pobjednika prošle održane Dore, Damira Kedžu, ovo bi značilo da mu je nastup na Eurosongu prošao kroz prste.

Kedžo je pjesmom "Divlji vjetre" Ante Pecotića, podsjećamo, oduševio domaću publiku i žiri, no prema saznanjima Jutranjeg sudeći, ipak mu se neće ukazati prilika da nastupi na eurovizijskoj pozornici u Rotterdamu. Kao utješnu nagradu dobio je što i ostali natjecatelji diljem Europe, sudjelovanje u eurovizijskom revijalnom showu "Shine a Light", u kojemu se s refrenom svoje pjesme javio iz udobnosti vlastitoga doma.

Njegova menadžerica otkrila nam je i kako se Kedžo posvetio stvaranju novih pjesama, a u sljedećih mjesec dana sve bi trebalo ugledati svjetlo dana.

- S delegacijom HRT-a i gospođom Uršulom Tolj smo u kontaktu, komunikacijom smo i više nego zadovoljni, a oni trenutno upravljaju brojnim čimbenicima koje moraju uzeti u obzir, i na nivou Europe, ne samo nas. Još uvijek, ponavljam, nemamo nikakvu službenu potvrdu, kaže nam još Jerković Radočaj.

image
Matija Djanješić/Hanza Media

Što se tiče samih eurovizijskih pravila, Kedžo s pjesmom "Divlji vjetre" ne bi mogao nastupiti na sljedećem održanom. U skladu je to s pravilom kako svaka država može birati hoće li na Eurosong 2021. poslati istog izvođača ili pak birati drugoga, tj. organizirati novo natjecanje. Ukoliko odaberu istog izvođača, on bi dobio i - novu pjesmu.

Stoga, ako se Damir Kedžo na Doru iduće godine prijavi opet, s nekom novom pjesmom, i opet mu se poslože zvijezde i pobjedi, u teoriji je moguć i takav scenarij, po kojemu bi mogao otputovati na prestižno glazbeno natjecanje, ali definitivno ne s "Divljim vjetrom".

Što se dosadašnjih odluka tiče, Jutarnji piše kako je Srbija odlučila da dogodine neće biti Beovizije nego će njihovu zemlju na Eurosongu predstavljati ovogodišnje pobjednice, ženski trio Hurricane, dok su se Cipar, Švedska, Danska, Finska, Litva, Norveška i Estonija dogovorile da neće zadržati natjecatelje odabrane za 2020. godinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. rujan 2023 04:10