StoryEditorOCM
ShowbizČeka se

‘Conan Barbarin‘ seli se na Netflix: kultni film sa Schwarzeneggerom u glavnoj ulozi gledat ćemo u obliku serije, fanovi već oduševljeni

Piše M. Č.
1. listopada 2020. - 16:31

"Conan Barbarin" seli se na Netflix, taj streming servis priprema akcijsku seriju temeljenu na kultnom liku koji je stvorio Robert E. Howard. Zasad nema nikakvih detalja o radnji, ali serija je navodno dio većeg dogovora o ekskluzivnim pravima na biblioteku o Conanu, o čemu trenutačno pregovaraju Netflix i Conan Properties International.

Kao dio potencijalnog dogovora, Netflix bi mogao dobiti prava za filmske i televizijske, igrane i animirane ekranizacije. Nakon što se pojavio u stripovima davnih tridesetih godina prošlog stoljeća, Conan je doživio raznovrsne ekranizacije, najpoznatiji je svakako film redatelja Johna Miliusa iz 1982. godine koji je mišićavog višestrukog Mister Universe Arnolda Schwarzeneggera promovirao u filmsku zvijezdu.

image
AFP

Arnie je ulogu ponovio u nastavku "Conan razarač" iz 1984. godine. Conana je na filmskom platnu 2011. utjelovio Jason Momoa, zvijezda "Igre prijestolja" i "Aquamana", taj je film nosio isto ime kao Schwarzeneggerov original iz 1982. godine. No, verzija s Jasonom podbacila je u kinima, zaradila je samo 64 milijuna dolara, u odnosu na budžet od 90 milijuna dolara.

Prvi film sa Schwarzeneggerom zaradio je više od 70 milijuna dolara s budžetom od 20 milijuna. Arnie je angažiran nakon što su za ulogu konkurirali Charles Bronson, Sylvester Stallone i William Smith, ovaj posljednji je na koncu dobio ulogu Conanova oca.

Schwarzenegger je za ulogu Conana dobio 250 tisuća dolara, ali u ugovoru je imao i klauzulu prema kojoj nije smio glumiti ni u jednom drugom filmu s tematikom "mača i čarobnjaštva". Nastavak "Conan razarač" nije bio uspješan kao original, zaradio je u kinima između 26 i 31 milijuna dolara s budžetom od 18 milijuna dolara.

image
AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. ožujak 2023 13:03