StoryEditorOCM
Showbizživotna prekretnica

Član žirija Masterchefa Stjepan Vukadin i chef poznatog splitskog restorana umalo je postao svećenik, a onda je sjemenište zamijenio kuhanjem: ‘Stalno sam mislio o tome...‘

Piše M.P.
1. listopada 2021. - 17:52

Jedan od članova žirija Masterchefa, 28-godišnji Stjepan Vukadin iz Rogoznice sa samo 14 godina otišao je u sjemenište i zamalo postao svećenik, piše dnevnik.hr.

- Probudim se mislim o tome, navečer misliš o tome. Znaš ono kad se zaljubiš, pa misliš o toj curi čim se probudiš, pa navečer kad ideš leći, tako je meni to nekako izgledalo. Rekao sam svojima, rekao sam stricu, rekao sam župniku don Filipu i njima je bilo drago u biti, što je to sve tako. I odlučio sam otići u sjemenište, otkrio je Stjepan za emisiju IN Magazin.

image
Stjepan Vukadin
Ranko Suvar/Cropix

Ubrzo je ipak shvatio da je njegov pravi poziv kuhanje u kojeg se zaljubio još u djetinjstvu.

- Sjećam se pokojne babe, kad je radila puru i miješala sat, sat i pol vremena, bio sam nešto i oko strica dok je radio gradele, tu je nekako krenula moja ljubav prema kužinavanju. Nas je šestero braće i sestara. Pokojna baba dok je bila živa, živjela je s nama, mater i otac. Mater i baba su tu predvodnice bile u našoj kući što se tiče kužinavanja, prisjetio se Stjepan.

I dok danas ocjenjuje druge kao žiri Masterchefa, privatno ipak nije tako strog.

image
Stjepan Vukadin, Melkior Bašić i Damir Tomljanović
 
Ranko Suvar/Cropix

- Nama kuharima je nekako, ja bih rekao najmrskije kuhati za sebe. Tako da, što god nam netko sa strane spremi. Bitno da je kuhano, bitno da je na žlicu. Znamo koliko je teško kuhati i zadovoljiti gosta, priznao je.

Najveća mu je kritičarka supruga.

- Mislim da je moja draga Katarina, žena, njenih kritika se nekako, neću reći bojim, ali ona mi je tu najveći kritičar, najveća podrška. Kad izbacim neko novo jelo na meniju, ona je među prvima koji ga proba, otkrio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2023 02:55