StoryEditorOCM
Showbizlani ga nije bilo

Canneski festival odgođen je zbog koronavirusa, evo i kad bi se trebao održati umjesto tradicionalnog termina u svibnju

Piše M. Č.
28. siječnja 2021. - 22:49

Filmski festival u Cannesu, koji je prošle godine otkazan zbog pandemije koronavirusa, ove je godine pomaknut dva mjeseca kasnije. Trebao bi se održati od 6. do 17. srpnja umjesto u tradicionalnom terminu u svibnju.

Organizatori se nadaju da će se do sredine ljeta pandemija dovoljno smiriti da se prestižni festival može održati s gostima i publikom u dvoranama. Hoće li se održati u takvom ili nekom ograničenijem obliku, zasad nije poznato. Ako gledatelji budu mogli doći u kinodvorane, bit će to prvi veliki filmski festival s publikom od lanjskog festivala u Veneciji, koji se održao s maskiranim gledateljima i održavanjem distance na crvenom tepihu.

image
AFP

U četvrtak je festival Sundance započeo virtualnim prikazivanjima i drive-in događanjima širom SAD-a, a filmski festival u Berlinu, koji se održava u ožujku, planiran je kao virtualni događaj.

Inače, tijekom pandemije je središnje zdanje festivala u Cannesu, Palais des Festivals, korišteno za postavljanje kreveta za oboljele od bolesti COVID-19, te u posljednje vrijeme kao centar za cijepljenje. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. lipanj 2023 19:04