StoryEditorOCM
ShowbizRADOM IDE DALJE

Burno životno razdoblje splitske glumice: razvela se od čelnika političke stranke

Piše klara Rožman /JL
3. rujna 2017. - 00:48
baric4-060317

Lana Barić uoči svojeg trideset i sedmog rođendana na novom je početku. Splitska glumica, koja se nedavno rastala od političara Dragana Markovine, potvrdila je šuškanja da više nije u ljubavi s čelnikom Nove ljevice, kojim se vjenčala prije godinu i pol dana.

- Da. Točno je da više nismo skupa. I to je sve što ću reći na tu temu - kaže Lana Barić.

U velikim je pripremama za film “Tereza 33”, za koji je sama napisala scenarij i u kojem igra glavnu ulogu, a trenutačno u Mađarskoj snima film “Eden”, koji režira europska redateljska zvijezda Agnes Kocsis.

U filmu redateljice Agnes Kocsis glumim Evu, ženu koja je alergična na sve ili barem na veliku većinu stvari. Ona živi u specijalnim uvjetima u stanu i izlazi iz kuće u posebnoj opremi nalik na astronautsku jer je svaki dodir s vanjskim svijetom rizik. Eva u suštini izlazi iz kuće jedino kad eksperimentiraju na njoj u jednoj klinici, s obzirom na to da se ne može determinirati odakle to njezino stanje, kao ni je li realno ili psihosomatsko. U trenutku kad na zgradu do njezine jedna telekom kompanija postavi transmiter, ona ih tuži i oni šalju psihijatra da evaluira je li Eva uistinu bolesna ili je samo luda - otkriva glumica, koju je mađarska redateljica zapazila u filmu “Ti mene nosiš”, a nakon toga ju je ovog proljeća pozvala na trodnevno probno snimanje u Budimpeštu. Lana zbog ove uloge neće morati naučiti mađarski.

Glumim na engleskom, ali nešto malo mađarskog ću ipak naučiti jer je za ovo snimanje predviđeno četrdesetak dana - kaže Splićanka, koja će zbog filma promijeniti boju kose.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2023 23:05