StoryEditorOCM
ShowbizPOHVALNE RIJEČI

Britanski ‘The Times‘ o hrvatskoj predstavnici: ‘Mia Dimšić i njezina pjesma sama su definicija Eurovizije, ali europska potpora Ukrajini previše je važna da bi bilo tko drugi pobijedio‘

Piše Duška Jurić/JL
22. travnja 2022. - 21:13

Izbor za pjesmu Eurovizije održat će se u svibnju ove godine, a glazbenici koji će predstavljati svoje zemlje već se naveliko pripremaju za upečatljive nastupe. Zbog ruske invazije na Ukrajinu, kladionice predviđaju pobjedu Ukrajine na ovogodišnjem Eurosongu, no unatoč tome, Kalush Orchestra i njihova pjesma 'Stefania' imaju sve elemente 'eurovizijskog klasika': kombinaciju rap glazbe i tradicionalne folklorne glazbe s Karpata, sentimentalnu počast majčinstvu, čak i solo dio na flauti, piše Jutarnji.

I dok će njihov plesač Slavik Hnatenko biti zauzet služenjem u ukrajinskim snagama koje brane teritorij Kijeva, Kalush Orchestra dobio je posebnu dozvolu za nastup na Eurosongu u talijanskom Torinu.

Britanski The Times napravio je analizu ovogodišnjih pjesama koje će se boriti za titulu najbolje, a među ostalim, dotaknuo se i hrvatske predstavnice Mije Dimšić i njezina hita 'Guilty pleasure'.

"Postoje i dobre pjesme, također. Hrvatska Mia Dimšić i njezin 'Guilty Pleasure' sama su definicija Eurovizije, ali prilično ukusna: akustična gitara, žice i stihovi o bolnoj nevjeri. Potvrđujući svoju poziciju vodećeg europskog proizvođača kvalitetnog popa, Švedska nudi 'Hold Me Closer' koju izvodi Cornelia Jakobs, a riječ je o sjajnoj kombinaciji žica, svjetlucavih sintisajzera i Jakobsove koja je otvorila svoje srce o nečemu ili nekome.

Obje su zapravo bolje od pjesme 'Stefania', ali na Euroviziji se nikada nije radilo samo o pjesmama. Ove godine, europska potpora Ukrajini previše je važna da bi se dopustilo da bilo tko drugi pobijedi", piše The Times.

image
Marko Mrkonjic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. rujan 2023 22:39