StoryEditorOCM
ShowbizDONALD GIBSON

Brat slavnog glumca javno priznao da ga mrzi: ‘Novac mu je isprao mozak, postao je pravo čudovište‘

Piše SCENA SD
23. svibnja 2023. - 06:23

Ime Donald Gibson malo kome je poznato i "ostaje u uhu" samo zbog prezimena koje asocira na glumca Mela Gibsona. Donal je mlađi brat slavnog glumca, koji i fizički podsjeća na Mela s plavim očima i grubim izgledom kojim se Gibson globalno proslavio, no za razliku od brata, nikada nije stekao veliku slavu niti poštovanje. Sada je u velikom intervjuu dijelom za to okrivio svog dvije godine starijeg brata. Donal i Mel, naime, ne razgovaraju već pet godina, a Donal ga je prozvao i u suštini priznao da ga - mrzi, piše Gloria.

Kroz osamdesete godine braća su zajedno glumila u Hollywoodu - stariji Gibson ipak nešto uspješnije, nakon što se proslavio sefilmom "Mad Max", uslijedili su i drugi filmski hitovi. Tada je želio povući i brata sa sobom pa im je veliki zajednički projekt bio je film "Braveheart" u kojem obojica imaju uloge. Sve je pak krenulo nizbrdo nakon "Pasije", koju je Mel režirao i financirao.

"Bio je moj stariji brat i moj najbolji prijatelj. Bili smo jako bliski i sve smo dijelili, kada se Mel proslavio nije postojala nikakva ljubomora. Bio sam sretan i ponosan na njega. Slava ga je promijenila, Mel kojeg sam poznavao je nestao", ispričao je Donal i rekao da je Mela "Hollywood pojeo, prožvakao i ispljunuo. Slava i novac su mu isprali mozak i on je postao čudovište. Mrzim to što je postao", riječi su mlađeg brata, kako prenosi Daily Mail.

Donal Gibson sada se odlučio na veliko priznanje o njihovom odnosu jer Mel navodno radi na drugom dijelu filma "Pasija". Prvi nastavak izašao je 2004. godine i tada je opisan kao antisemitski, kontroverzan i prepun nasilja, no unatoč velikom dijelu kritika riječ je o jednom od, na kino blagajnama, najuspješnijem filmu svih vremena. Melu Gibsonu je osigurao veliko bogatstvo, a Donal s druge strane govori da je film katastrofa i da je zbog tog projekta i Melovih grijeha njegova karijera krenula nizbrdo. Naime, nitko ga nije želio angažirati jer su ga ljudi smatrali antisemitistom, poput Mela. Govori i da je tražio od brata financijsku pomoć, no Mel ga je otpilio i rekao da ga ne zanimaju njegovi problemi. Istaknuo je kako je Mel bjesnio svaki put kada bi ga zamolio za pomoć te da je počeo izbjegavati obiteljska okupljanja zbog njegovih čestih bijesnih ispada.

Situaciju nije popravljao Melov problem s alkoholizmom koji je eskalirao nakon što ga 2006. pijanog zaustavila policija, a on ih je napao uvredama i antisemitskim komentarima. Opravdavao se, ali ubrzo su izašle i snimke koje je ostavio djevojci Oksani Grigorievoj u kojima je vrijeđao i omalovažavao Afroamerikance i Židove. Nakon incidenata, Melova karijera bila je ozbiljno narušena i nikada se nije vratila na prave staze, dok je njegov brat potpuno nestao s lista holivudskih producenata.

Mel i Donal nisu progovorili više od pet godina, o čemu je mlađi brat progovorio u knjizi "Resurrection: Tales Of Family, Madness, Mayhem And Surviving The Gibson Rage", za koju trenutno traži izdavača. Mel i Donal rođeni su u New Yorku kao dvojica od jedanaestero djece radnika Huttona i domaćice Anne. Živjeli su skromno, često jedva spajali kraj s krajem, ali su se uvijek, kako govori Donal, voljeli i poštovali, piše Gloria.

"Ne želim uvlačiti ostalu braću u ovu priču jer je Mel bogat i uspješan i mislim da neki od nas rade sve kako ga ne bi uznemirili i naljutili. I dalje volim Mela ali više ne znam tko je on. Želim izgladiti stvari između nas, želim živjeti u miru", dramatično je zaključio mlađi brat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 19:25