StoryEditorOCM
Showbizpoznati bariton objavio je novi album

Bralić u mladosti slušao rock, a sada mu fali iskonske pisme

Piše PSD.
4. kolovoza 2009. - 23:50

Nakon rasprodanih dvorana u Zagrebu i Zadru, uspješnih nastupa na Dori, Splitu 2009. i mnogim drugim glazbenim manifestacijama, Tomislav Bralić, jedno od najpoznatijih imena klapske pjesme, izdaje svoj novi nosač zvuka pod nazivom “Ne damo te pismo naša”.

Riječ je o kolekciji pjesama koja uključuje istoimeni hit, ali i pjesme “Samo more nosin ja u duši”, “Neka ti bude postelja meka”...

- Na albumu sam radio dvije i pol godine. Ima dvanaest pjesama, od kojih je šest publici otprije poznato, dok su preostale pjesme sasvim nove i meni užasno drage zbog čega sam ih sve ovo vrijeme ljubomorno čuvao – predstavlja nam novi nosač zvuka Bralić, te dodaje kako mu je srcu posebno prirasla pjesma “Ti si kriva”.

Bralićevu dosadašnjem autorskom timu, koji čine Ante Sikirić, Davor Juraga, Davor Petrović, na ovom su se albumu pridružili i Ivica Badurina i Branko Slivar koji potpisuju pjesmu “Ne damo te pismo naša”.

Na pitanje udaljava li se novim glazbenim uratkom od izvorne klapske pisme i polako okreće zabavnoj glazbi, Bralić odgovara kako jedan glazbeni stil ne isključuje drugi.

- Dok bude popularne klapske pisme, bit će i klape Intrade, koja me na ovom albumu pratila na pet pjesmama, a kad se zaželim zabavne, onda ću biti “Tomislav Bralić i klapa Intrade”. Iako sam jako dugo u klapskom pjevanju, zapravo sam se zaželio iskonske pisme – veli poznati bariton.

Osim svojim novim albumom, Bralić je vrlo ponosan i na nastup na ovogodišnjem Splitskom festivalu na kojem se predstavio čak dva puta.

- Imao sam dvije pjesme i dobio dvije nagrade, dakle imam stopostotni učinak, tako da se osjećam kao pobjednik. Splićanima zahvaljujem jer nas uvijek odlično prime – zadovoljno će ponosni otac četvero djece.

Bralić će tradicionalno nastupiti i na ovogodišnjim Večerima dalmatinske šansone u Šibeniku, gdje nastupa s pjesmom “Fermajen ruke”.

Iako u rujnu planira nekoliko dana odmora, do tada ga zajedno s Intradama očekuje pravo radno ljeto, što potvrđuje i 30 koncerata u 20 dana.

SANDRA LAPENDA

Tek se uče skandalima

Dovoljno je onih koji žive od skandala, pa mi ostali na njima učimo. Ha-ha-ha. Ma u klapama su obiteljski ljudi koji vole ovaj posal – kazuje nam Bralić koji privatno rado sluša Chrisa Reu, iako priznaje kako je u mlađim danima slušao i nešto “žešću” glazbu poput one australske grupe AC/DC.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2023 22:11