StoryEditorOCM
Showbiznešto posebno

Bono Vox iz U2 i njegova voljena Ali znaju se od tinejdžerskih dana, a ovo je tajna braka koji traje više od 40 godina

12. svibnja 2023. - 21:49

Bono Vox, glazbenik, aktivist, filantrop i frontmen grupe U2, danas će ispuhati 63 svjećice na rođendanskoj torti. Njegovo pravo ime je Paul David Hewson, a rođen je 10. svibnja 1960. godine u Dublinu.

Jedna od najvažnijih osoba u životu legendarnog Irca definitivno je njegova supruga Alison Ali Hewson koju je upoznao još u tinejdžerskim danima. Bono je imao 13, a Ali 12 godina kada su se prvi put susreli. Zbližila ih je tragedija - iznenadna smrt njegove majke, piše Zadovoljna.hr.

Njezin odlazak dodatno je narušio kompliciran odnos s ocem i bratom, ali Bono je utjehu naposljetku pronašao u Ali koja se odmah počela brinuti o njemu. Kuhala mu je, prala odjeću i putovala s njim do dablinske škole Mount Temple koju su oboje pohađali.

Za njega se 1976. pokazala kao uistinu sudbonosna godina. Tada je službeno prohodao s Ali i osnovao U2 s Larryjem Mullenom, Adamom Claytonom i Davidom Evansom. Osam godina kasnije oženio se s Ali, a u braku koji traje već 41 godinu dobili su četvero djece, kćeri Jordan i Eve te sinove Elijaha i Johna.

U čemu je tajna braka dugog više od četiri desetljeća? Ako pitate glazbenika - u prijateljstvu. Ozbiljno mislim kako prijateljstvo ponekad može nadmašiti romantičnu ljubav. Ali i ja smo prijatelji, a kada se spoje romantična ljubav i prijateljstvo, onda je to nešto stvarno posebno, kazao je Bono.

Zahvaljujući čvrstom odnosu i bliskosti uspjeli su prebroditi razne krize uglavnom uzrokovane njegovim čestim odsustvom, a ponekad je problem bio samo u njegovoj zaboravljivosti.

Ali rijetko daje intervjue vezane uz svoj privatan život i brak s Bonom, ali u jednom od njih otkrila je kako je za dobar odnos važna komunikacija i sloboda da slijediš svoje ambicije.

Naš brak funkcionira jer se sviđamo jedno drugome, jer razgovaramo i zato što smo strastveno posvećeni onome što radimo. Jedno drugome dopustili smo ostvarivanje snova. Ne bih željela biti u braku s nekim tko nije sretan zbog onoga čime se bavi u životu, a ne bi ni Bono. Naučili smo koliko dobar brak može biti ako si ustrajan, zaključila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 17:43