StoryEditorOCM

Blanka Vlašić i Mate Parlov dobili svoje zvijezde u Ulici slavnih

Piše PSD.
13. studenog 2008. - 18:11

Zvijezde posvećene sportašima Blanki Vlašić i Mati Parlovu otkrivene su u četvrtak u "Hrvatskoj ulici slavnih" uz opatijsko kupalište Slatina.

Blanka Vlašić je osobno otkrila svoju zvijezdu u društvu oca Joška i brata Marina, dok su Parlovljevu zvijezdu otkrili njegova udovica Laura Parlov, kći Mira i njegov najbolji prijatelj Aldo Kantaruti.

Blanka i Mate su svojim osobitim sportskim rezultatima promovirali Hrvatsku u svijetu zbog čega su bili nominirani od strane Komisije za nominacije, a javnost im je dala najveći broj glasova.

Unatoč jakoj kiši u središte grada je došlo mnogo Opatijaca odajući tako Blanki Vlašić, ali i Mati Parlovu priznanje za njihove sportske uspjehe. U "Hrvatskoj ulici slavnih" sada su 32 zvijezde s imenima slavnih i uglednih.

(H), foto: cropix

Blanka je jedna od najboljih svjetskih atletičarki. Na nedavnim olimpijskim igrama u Pekingu osvojila je srebrnu medalju u skoku u vis, na EP u Valenciji je bila zlatna, baš kao i na SP-u u Osaki prošle godine. S preskočenih 207 centimetara vlasnica je drugog najboljeg rezultata svih vremena.

Mate Parlov je u karijeri boksao u 310 susreta te izgubio samo 13 puta. Dvostruki je prvak Europe te svjetski prvak. Osvojio je zlato na Olimpijskim igrama u Muenchenu a u profesionalnoj karijeri je postao svjetski prvak u poluteškoj kategoriji. Proglašen je još za života najboljim hrvatskim sportašem 20. stoljeća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2023 04:48