StoryEditorOCM
Showbiz50 GODINA BENDA

Bijelo dugme stiže u Split kao vrhunac turneje ‘Doživjeti stotu‘: Evo kad i gdje će se koncert održati

Piše I. P.
17. svibnja 2024. - 11:14

Split će posljednjeg dana kolovoza proključati uz nezaboravne zvukove legendarnog Bijelog dugmeta, neponovljivog benda s moćnim pjesmama, koji će vrhunac svoje turneje ‘Doživjeti stotu‘ imati na novom koncertnom prostoru ispred kluba ‘Porat‘ na splitskim Stinicama (ex zgrada Dalmacijavina), i to u subotu, 31. kolovoza 2024. godine, s početkom u 21 sati.

Publika će imati priliku uživati u neponovljivim hitovima koji su obilježili generacije i postali dio kulturnog naslijeđa regije. ‘Lipe cvatu‘, ‘Ako možeš zaboravi‘, ‘Padaju zvijezde‘, ‘Napile se ulice‘, ‘Selma‘, ‘Lažeš‘, ‘Pristao sam biću sve što hoće‘, samo su neki od klasika koje će bend izvesti, zajedno s mnogim drugim nezaboravnim pjesmama. Osim Gorana Bregovića, Alena Islamovića i Mladena Vojičića Tife, na ovom spektaklu će im se pridružiti i članovi iz ranijih postava: Zoran Redžić i Dragan Điđi Jankelić te klavijaturist Ognjen Radivojević, koji će preuzeti ulogu preminulih Vlade Pravdića i Laze Ristovskog.

Ulaznice za ovaj koncert bit će u ponedjeljak, 20. svibnja, puštene u prodaju putem sustava Adriaticket. Aktualna turneja ‘Doživjeti stotu‘ započela je njihovim nedavnim koncertom u Sarajevu koji je rasprodan u samo dva dana, iz grada iz kojeg je prije točno 50 godina krenula ova velika priča. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2024 10:48