StoryEditorOCM
Showbiz‘BILO JE GREŠAKA‘

Amber Heard podnijela je žalbu na presudu, pravni stručnjaci misle da nema nekih šansi

Piše Petra Fürst/Jutarnji list
22. srpnja 2022. - 11:58

Sudski obračun Amber Heard i Johnnyja Deppa još nije završio. Glumica je u četvrtak službeno obavijestila sud da se planira žaliti na presudu, piše Jutarnji list.

- Vjerujemo da je sud napravio pogreške koje su spriječile pravednu i poštenu presudu u skladu s Prvim amandmanom, rekao je njen glasnogovornik za Yahoo Entertainment.

- Stoga se žalimo na presudu. Iako shvaćamo da će današnja prijava pokrenuti negativne komentare na društvenim mrežama, moramo poduzeti korake kako bismo osigurali poštenje i pravdu, ističe.

image

Amber Heard i Johnny Depp

Samuel Corum/Afp

Čini se da Deppov tim ne brine da će presuda biti poništena.

- Porota je saslušala opsežne dokaze prezentirane tijekom šestotjednoga suđenja i došla do jasne i jednoglasne presude da je sama optužena klevetala gospodina Deppa, u više slučajeva. I dalje smo uvjereni u naš slučaj i da će ova presuda ostati na snazi, rekao je Deppov glasnogovornik za Yahoo Entertainment.

Slavni glumac tužio je svoju bivšu suprugu i glumicu za 50 milijuna dolara tvrdeći da ga je oklevetala u Washington Postu 2018. kada je napisala da je preživjela seksualno i obiteljsko nasilje.

Porota se velikom većinom složila, priklonivši se glumcu.

Depp je na kraju dobio 10,35 milijuna dolara odštete, a Heard 2 milijuna dolara zbog jedne klevetničke izjave koju je Deppova odvjetnica dala tisku, no izgubila je dvije druge protutužbe.

Prošli mjesec je sutkinja Penney Azcarate rekla glumičinom odvjetničkom timu da Heard mora platiti 8,35 milijuna dolara presude sa 6% kamata godišnje kako bi se bilo koja žalba službeno pokrenula.

Još nije uplatila iznos, a njezina odvjetnica, Elaine Bredehoft, prethodno je rekla da njena klijentica nema novca.

Heard je morala platiti samo 500 dolara da započne proces. Ostaje nejasno kako će ostatak biti isplaćen.

Nedavno je njen tim podnio obavijest o žalbi sudu u Virginiji. Razlozi za žalbu nisu navedeni u dokumentu, a pravni stručnjaci ne vjeruju da će njena žalba uspjeti.

image

Amber Heard

Evelyn Hockstein/Afp

Andres Munoz, odvjetnik iz tvrtke Romano Law, kaže za Yahoo Entertainment kako je malo vjerojatno da će žalba da se presuda poništi uspjeti.

- Da bi dobila ovu žalbu, Heard će morati dokazati žalbenom sudu da je presuda bila ‘jasno pogrešna‘ ili da "nije bilo dokaza koji bi je poduprli‘ što je izuzetno visok pravni standard koji treba ispuniti, objašnjava.

Pravna analitičarka Emily D. Baker također govori da su žalbe ‘općenito neuspješne‘.

- Bit će zanimljivo vidjeti koje će presude ili pravne teorije iznijeti glumičin tim. Do sada su bili potpuno neuspješni u svojim zahtjevima nakon suđenja. Zanimljivo je da tim Amber Heard nastavlja tvrditi da presuda porote nije u skladu s Prvim amandmanom. Međutim, kleveta nije zaštićeni govor, a porota je odlučno zaključila da su njene izjave klevetničke, dodaje ona.

Baker napominje da je također ‘još uvijek moguće‘ da će Depp podnijeti žalbu jer je izgubio jednu točku optužnice za klevetu. To mora učiniti prije nedjelje, 24. srpnja, piše Jutarnji list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. travanj 2023 04:38