StoryEditorOCM
ShowbizONLINE PETICIJA

Albanci skupljaju potpise protiv koncerta Gorana Bregovića: ‘On je inspirator masakra na Kosovu i idol ubilačke srpske vojske tijekom ratova u ex YU‘

Piše Anita Matić
8. kolovoza 2021. - 14:55

Nakon što se danima piše o dolasku jednog od najvećih umjetnika ovih prostora Gorana Bregovića na Festival piva u albanski grad Korča, te masovnom otporu protiv toga, pokrenuta je i online peticija protiv dolaska ovog proslavljenog glazbenika svjetske karijere.

Peticiju je pokrenula izvjesna Albana R. Ulaj, a vrlo brzo je prikupljeno više od 3000 potpisa.

Peticija sadrži iste optužbe kao što su ih mediji u Prištini i prenosili prethodnih dana, da je Goran Bregović "inspirator masakra na Kosovu", "idol ubilačke srpske vojske tijekom ratova u ex YU", uz dodatak da je Bregović "probudio srpski nacionalizam" i to riječima iz pjesme "Kalašnjikov" "kello", "juriš" i "boom, boom, boom".

Kako prenose lokalni mediji, organizatori su već dostavili dokument tamošnjoj policiji kojim najavljuju prosvjed.

Zamjenica gradonačelnika Korče Benilja Terova ne uznemiruje se previše oko toga, te je izjavila da je Goran Bregović potvrdio dolazak na Festival piva u tom gradu 22. kolovoza, ali i istaknula da neće otkazati njegov nastup.

- Ne postoji razlog da ne nastupi. Čast nam je što ćemo ga ugostiti, a koliko mi znamo, nikada se nije pozicionirao ni protiv Albanaca ni protiv Kosovara - rekla je Terova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. ožujak 2023 17:59