StoryEditorOCM
ShowbizZDRAVIJE, A UKUSNO

'Nije točno da ne možete biti pravi muškarac ako ne jedete meso': ikona bodybuildinga i najveća zvijezda akcijskih filmova svih vremena sad je vegan, a u 72. godini života jači je nego ikad

Piše I. P.
22. listopada 2019. - 22:23

Glumačka legenda, bivši guverner Kalifornije i jedan od najpoznatijih bodybuildera svih vremena Arnold Schwarzenegger posljednje tri godine gotovo uopće ne konzumira meso.

– Trenutno sam 99 posto vegan. Iako vas svakodnevno bombardiraju time da ne možete biti pravi muškarac ako ne jedete meso, to nije točno – rekao je Arnie.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Arnold Schwarzenegger (@schwarzenegger) on

Tako se pridružio vojsci slavnih koji su iz zdravstvenih razloga ili ekološke osviještenosti razloga prešli na vegansku prehranu. Glumac kaže da je ranije jeo ogromne količine bjelančevina životinjskog porijekla što je karakteristično za bodybuildere.

- Jeo sam 10, 15 jaja dnevno. Morao sam unositi dosta proteina jer sam bio težak 113 kilograma – kazao je Arnie.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Arnold Schwarzenegger (@schwarzenegger) on

Način na koji se danas hrani, neobičan je za osobu koja svakodnevno žestoko trenira, ali Arnold se u veganstvu definitivno pronašao.

- Kako sam stario, sve više sam čitao o tome, I shvatio sam da nije nužno preko mesa unositi bjelančevine. Pa sam probao s vegetarijanskom ishranom. Sada sam već na svom terenu, igram se začinima i volim veganske specijalitete više nego mesne – objasnio je.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Arnold Schwarzenegger (@schwarzenegger) on

Prestanak konzumacije mesa odrazio se pozitivno na njegovo zdravlje.

- Kolesterol u krvi se smanjio, i niži je nego ikad prije, u 72. godini života – rekao je Schwarzenegger.

Većina bodybuildera smatra da su meso i bjelančevine životinjskog porijekla ključne za izgradnju mišića, no najveća akcijska zvijezda svih vremena tvrdi da mišiće sasvim dobro hrane i leća, quinoa, tofu, slanutak i grah.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. ožujak 2023 20:28