Scena Mozaik

NIŠTA PLAVO, NIŠTA ZATVORENO

Meghan Markle ignorirala sve: drznula se ogriješiti o pravila odjevanja za kraljičin rođendan, društvene mreže gore od rasprava

NIŠTA PLAVO, NIŠTA ZATVORENO

Britanska kraljica Elizabeta od 1981. godine uz paradu Trooping the Colour vezuje službenu proslavu svog rođendana. Kao i svi službeni kraljevski događaji, i ovaj nalaže određena pravila odjevanja.

Poželjno je da uzvanice, a posebice članice najuže obitelji, nose kreaciju u svijetloplavoj boji, a svi članovi kraljevske obitelji pridržavaju se "normativa" i da rukavi nipošto ne budu prekratki.

Najfriškija članica familije i najobožavanija nevjesta na svijetu, vojvotkinja od Sussexa Meghan Markle, na kraljičinom se rođendanu pak pojavila u pastelnorozoj haljini i to otvorenih ramena.

Meghan golih ramena u kreaciji s potpisom Amerikanke Caroline Herrere smjesta je postala junakinja brojnih rasprava na društvenim mrežama, kao i na britanskim portalima, poput The Suna.

Njezina fotografija spojena uz onu Kate Middleton, koja, dakako, niti po jednom detalju nije prekršila "dress code" podijelila je očekivano javnost.


Jedni slave njezinu slobodoumnost i ne robovanje pravilima koja "nisu od nikakve presudne važnosti za čovječanstvo", dok joj zaljubljenici u britansku kraljevsku obitelj to zamjeraju.

Ističu i kako se ni slobodoumna lady Diana nije odlučivala tako "prkositi kraljičinim pravilima".

"Prekrasna Kate, buduća kraljica!", "Kate je ljepša!" - kliču poklonici datumom starije, ali rođenjem mlađe nevjeste.

"Meghan je zadivljujuća! Starija je od Kate, a izgleda mlađe!" - ne daju se ni oni skloniji nekonvencionalnijoj vojvotkinji.

Analitičare događanja zabavljao je i stav Kate Middleton.


"Kate se ponaša kao da je ovo njezin balkon!" - komentirali su video koji prikazuje kraljevsku obitelj na terasi Buckinghamske palače dok promatra počasne zrakoplovne prelete.

"Pa i jest njezin, Camilli ovdje nije mjesto u prvom redu!" - nisu se dali obožavatelji para iz druge nasljedne linije.

Naslovnica Mozaik