Scena Mozaik

Snimanje u Gradu

Jon Snow stigao u Dubrovnik: poznati glumac 'uhvaćen' na Minčeti, očekuje se i ostatak ekipe popularne serije

Snimanje u Gradu

Snimanje finalne, osme sezone 'Igre prijestolja' već je započelo, a Dubrovnik je u opsadnom stanju. Utvrde i ulice zaposjeli su majstori seta, zaštitari su svuda oko zidina, a patrola se vrši čak i morskim putem.

Snimanje se dosad nije nikad odvijalo pod tolikim velom tajni, niti su ikada bile uključene 'morske straže', pa su lokalci uvjeravali jedni druge u priču da se 'nešto sumnjivo događa'.

Danas su sve njihove sumnje potvrđene: u Grad je stigao Jon Snow, jedan od glavnih likova serije, na oduševljenje svih fanova. Lijepi Jon 'uhvaćen' je u svom prepoznatljivom odijelu, iz kojega se ne vadi zadnjih nekoliko sezona, kako silazi nit tvrđavu Minčetu.

Glumac Kit Harington svoj posjet Dubrovniku nije 'prijavio' ni na jednoj od društvenih mreža, a nije ni čudo: njegov boravak u Kraljevu Grudobranu imat će značajne posljedice na radnju, a najvjerniji obožavatelji vjerojatno su si već isprepleli neke scenarije u glavi.

Ne čudi stoga ni što je na set iznimno teško ući, niti što je prilaz Lovrjencu i zidinama blokiran. Naš je fotograf 'uhvatio' Kita sa prilične udaljenosti, ali nedvojbeno je to on.

Snimanje u Dubrovniku traje još samo nekoliko dana, a za to vrijeme očekuje se još zvijezda HBO-ove serije.

Naslovnica Mozaik