Scena Mozaik

Van kontrole

Možete li vjerovati da ovo rade? Najnoviji 'izazov' kojim se tinejdžeri bave na društvenim mrežama nije samo nevjerojatno glup, već i opasan

Van kontrole

'Milenijalci' su nas dosad znali počastiti glupim idejama, ali ovako nešto još nismo vidjeli. Generacija rođena nakon 2000-te godine, istina, ima predispoziciju da bude najgenijalnija dosad, ali višak kreativnosti ponekad je teško kontrolirati.

Dostupno im je sve, od malih nogu naučili su pretraživati bespuća Interneta, a društvene mreže pogoduju još lakšemu realiziranju najsuludijih ideja koje im padnu napamet.

Kako je i kada krenuo posljednji izazov, nitko ne zna, ali zaludio je tinejdžere diljem svijeta. Videa u kojima jedu tablete za perilicu suđa obišla su društvene mreže, a što je najgore, pojedeni deterdžent zalijevaju - votkom. 

Užasnuti roditelji i liječnici izrazili su svoju zabrinutost, ali to ne spriječava 'izazvane' tinejdžere. Jedu sapun k'o od šale, ali to vjerojatno jako brzo požale.

Piše i na pakiranju tabletica, opasno je, ne jesti, ne dovoditi u kontakt s očima, ali čini se da nisu svi isprepadani time. Ni nuspojave koje slijede nakon konzumiranja nisu ih odvratile od jedenja.

Dr. Alfred Aleguas, direktor Centra za otrove u Tampi, na Floridi, upozorava: "Gutanje čak i najmanje količine deterdženta može uzrokovati proljev i povraćanje. U nekim slučajevima, ako prah dospije u pluća, može prouzrokovati i ozbiljne probleme s disanjem", prenosi portal Unilad.

Roditelji su u panici, ali videa označena 'Tablete za pranje suđa izazov' ('Tide Pod Challenge') samo pristižu. Najgore je to što prikazuju djecu od 13-ak godina, pa iako većina tableticu ispljune, ima onih koji izazov 'odrade' do kraja.

Naslovnica Mozaik