Scena Mozaik

Neprihvatljivo

Košta k'o suvo zlato, a ima iritantnu manu: novi iPhone na tržištu je tek tjedan dana i već izaziva bijes korisnika diljem svijeta

Neprihvatljivo

Čini se da su se nadobudni ljubitelji tehnologije koji su pojurili po svoj primjerak novoga iPhone-a našli u problemu. Novi model na tržištu najprije je oduševio mnoge, a oni koji su bili spremni izdvojiti nešto više od 11 tisuća kuna postali su vlasnici pravoga malog tehnološkog 'bisera'. 

No, ova nova Appleova igračka ima i jednu iritantnu manu. Korisnici iPhone-a X, kako se naziva ovaj model, pobunili su se na društvenim mrežama da njihovi novi ljubimci imaju prilično uočljivu neonski zelenu crtu u desnome kutu ekrana. Tanka linija razbjesnila je korisnike, jer 'takva se greška jednostavno ne tolerira kada iskeširaš toliku cifru', kako je primijetio jedan korisnik.


Na društvenim mrežama liniju su prozvali 'zelenom linijom smrti', referirajući se na 'plavi ekran smrti', jako dobro poznat korisnicima Windowsa, prenosi Mashable.

Čak i nakon resetiranja uređaja, linija se ponovno pojavila prilikom paljenja. U Apple-u su itekako svjesni ove mane, pa je jedan korisnik na Twitteru podijelio svoje iskustvo. Nezadovoljan je, naime, došao na Apple-ovo prodajno mjesto gdje su mu bez problema zamijenili uređaj drugim. Ipak, nisu znali pojasniti što je točno izazvalo problem, iako su istaknuli da 'rade na tome'. 

Kako je prošlo samo tjedan dana od izbacivanja na tržište, zabrinuti kupci pribojavaju se kakve ih još greške u sistemu čekaju, budući da je popularni X tek zaživio.

Naslovnica Mozaik