Scena Mozaik

razotkrijte lažljivca!

Sumnjate da vam laže? Ovo su tri znaka koja jasno pokazuju da muškarac ne govori istinu

razotkrijte lažljivca!

Kako ćete znati da vam muškarac laže? Ako se pita cijenjenu britansku stručnjakinju za govor tijela Judi James, trebate pripaziti na samo tri stvari. Kako je otkrila časopisu Express, lažljivca će jasno otkriti tri mala znaka koja lako možete naučiti prepoznati.

Prvo na što trebate obratiti pažnju su oči. Ako vas, nakon što mu postavite pitanje na koje očekujete iskren odgovor, gleda u oči više nego što to inače radi, a posebno ako se pri tome naginje prema vama, budite na oprezu - moguće je da zataškava istinu, a želi se prikazati iskrenim pa je sve što vidite zapravo njegova mala predstava. Primijetite li još i da mu pogled bježi na njegovu desnu stranu, imate razloga za brigu, jer, kako objašnjava James, to znači da mu desna strana mozga ima 'pune ruke posla', a to se događa kad smišljamo priče. Bježi li mu pogled na njegovu lijevu stranu, znači da se pokušava prisjetiti točnih detalja.

Drugo na što trebate pripaziti je gestikulacija. Ako se najednom sav uzvrpoljio, maše rukama, gestikulira, sliježe ramenima, podiže obrve... moguće je da se, ako što je navedeno u slučaju pretjeranog kontakta očima, radi o igrokazu koji bi vas trebao uvjeriti da govori istinu.

Treće na što se isplati obratiti pažnju je njegov nos. Vjerovali ili ne, lažljivce često zasvrbi vrh nosa - ne, ne pretvaraju se u Pinokija, nego im se šire krvne žile (to se događa kad lažemo - valjda nam je podsvjesno neugodno?), zbog čega dolazi do svraba, a to je, tvrdi James, najizraženije na vrhu nosa. 

Naslovnica Mozaik