Scena Mozaik

'Tada i sada'

Jesen donosi velike promjene na HRT-u: vraćaju se neke stare face, gledat ćemo i nova lica, a evo i koji su noviteti najavljeni u programu

'Tada i sada'

Jesenskom se programskom shemom u udarnim terminima na Prvome programu Hrvatske televizije uvodi raznovrsniji i laganiji sadržaj vrhunske kvalitete unutar ustaljenoga rasporeda emitiranja. Ponedjeljkom od 20.00 emitirat će se premijerni domaći igrani sadržaji, a već s početkom jeseni u tom će se terminu moći pogledati televizijska serija Lukasa Nole Čuvar dvorca o političkome ozračju i ulozi obavještajnih služba u Republici Hrvatskoj tijekom osamdesetih godina prošloga stoljeća, s Ivom Gregurevićem u naslovnoj ulozi.

Utorkom od 20.00 prikazivat će se nova razgovorna emisija (eng. talk show) U svom filmu, u kojoj će urednica i voditeljica Tončica Čeljuska razotkrivati pojedinosti iz života najviđenijih ljudi naše društvene i političke pozornice. Srijedom će se prikazivati politički dokumentarni filmovi o aktualnim zbivanjima i svjetskim vođama, a četvrtkom i nedjeljom u novome će se izdanju nastaviti prikazivati popularni kviz Šifra s Joškom Lokasom.

Ponedjeljkom od 21.00 na Prvome programu Hrvatske televizije prikazivat će se najkvalitetniji domaći dokumentarni sadržaji poput serije o hrvatskim predsjednicima vlade Hrvatski premijeri osobno ili nove serije Gorana Milića Tada & sada, koja uspoređuje kako smo živjeli nekoć, a kako živimo sad.


Zbog velike gledanosti nastavit će se snimati i prikazivati i nova izdanja zabavno-glazbenih emisija i kvizova. Emisija Lijepom Našom emitirat će se subotom od 17.40, a zabavna emisija Volim Hrvatsku bit će na rasporedu nedjeljom od 17.40.

Brojne novosti gledatelje očekuju i u jutarnjemu te dnevnome programu. Rado gledana jutarnja mozaična emisija Dobro jutro, Hrvatska od ponedjeljka do petka ubuduće će trajati do 10.20, a unutar nje emitirat će se i dosadašnja emisija Imam problem. Dobro jutro, Hrvatska nastavit će se emitirati i subotom, i to od 9.30 do 11.00.

Svakim radnim danom od 17.20 prikazivat će se mozaična emisija urednice Maje Tokić Kod nas doma, koja će se sastojati od studijskoga dijela i pojedinih rubrika s temama iz svakodnevnoga života: mode, dizajna, uređenja doma, putovanja, suvremene psihologije, glazbe, književnosti, kazališta. Vodit će je poznate voditeljice Barbara Kolar i Iva Šulentić.

Od ponedjeljka do četvrtka termin prije središnjega Dnevnika rezerviran je za omiljeni kviz Potjera s Tarikom Filipovićem, a umjesto emisije Moj HRT petkom će se prije središnjega Dnevnika emitirati zabavna emisija za mlade Daj pet(ak). Dvoje mladih voditelja, Lucija Kajić i Filip Vidović, svakoga će petka u goste pozivati odlične glazbene sastave, preporučivati zanimljive događaje diljem Lijepe Naše, davati korisne savjete te donositi priče o uspješnim mladim ljudima.


Na Drugome programu Hrvatske televizije gledatelje očekuje izbor najkvalitetnijih stranih filmova, igranih i dokumentarnih serija vodećih svjetskih autora, mnoštvo sportskih i glazbenih sadržaja te dosad najveći izbor mozaičnih i zabavnih emisija domaće proizvodnje.

Svakim radnim danom od 19.30 na rasporedu će biti glazbena emisija POPROCK.HR, a emisija HRT TOP 20 prikazivat će se subotom od 19.10. Nedjeljom od 19.30 u novome se ruhu vraća glazbena emisija Garaža.

Ponedjeljkom će se nastaviti emitirati Stadion, utorkom Žene, povjerljivo, a srijedom od 20.05 gledatelje očekuje nova zabavna emisija Oči u oči. U svakoj će se emisiji pratiti društveni događaji, modni trendovi, trendovi u putovanjima Hrvatskom i svjetski šoubiznis. Oči u oči s voditeljem Petrom Vlahovom bavit će se i aktualnim i svevremenskim temama o kojima se raspravlja na kavi, na portalima i u medijima, a koje nisu povezane s politikom.

U istome će terminu, od 20.05, nova glazbena emisija Koktel-bar tri četvrtka u mjesecu uživo iz HRT-ova televizijskoga studija Angel Miladinov uvoditi gledatelje u glazbeni svijet, živote naših poznatih glazbenika i neotkrivene pojedinosti njihova stvaralaštva i rada, uz zabavu i zanimljive igre znanja i prisjećanja. Urednica je i voditeljica Uršula Tolj, koja će s HRT-ovim izvjestiteljima nastojati uživo biti na najaktualnijim glazbenim događanjima.

Tjedna mozaično-informativna emisija Špica, riva, korzo od jeseni će se na Drugome programu Hrvatske televizije prikazivati svake subote od 12.30 do 14.00 izravno iz Bogovićeve ulice u Zagrebu. S Martinom Validžić i Danijelom Despotom približavat će gledateljima društveni život subotom u pet hrvatskih gradova.

Novi termin dobit će emisija TV Bingo, koja će se umjesto u dosadašnjemu večernjem terminu emitirati ponedjeljkom poslijepodne od 18.20.

Jesenska programska shema donosi mnogo novosti, ali, nasreću, i jednu staru dobru vijest: Treći program Hrvatske televizije ostaje oaza za sve prave filmofile.

Gledatelje na Trećemu programu Hrvatske televizije svakoga dana očekuju i zanimljive strane putopisne dokumentarne serije i strani dugometražni dokumentarni filmovi.

Četvrti program Hrvatske televizije nastavlja s konceptom cjelodnevnoga informativnog programa uživo. U emisiji Studio 4, najduljoj informativnoj emisiji u hrvatskome televizijskom eteru, koja se emitira svakoga dana i traje punih sedam sati, nastojat će se, razgovorom s gostima u studiju te brojnim javljanjima i uključenjima, gledateljima najcjelovitije prenijeti sve novosti u Republici Hrvatskoj i svijetu. Voditelji emisije Studio 4 bit će Vlatka Kalinić, Kristina Bojić, Goran Rotim i Petar Vlahov.

Naslovnica Mozaik