Scena Mozaik

Aprillia Shiver 900 i Dorsoduro 900

Novi 2-cilindarski agregat nudi više okretnog momenta za još više zabave

Aprillia Shiver 900 i Dorsoduro 900

Kad je prvi put došao na tržište, Aprilia Shiver bio je motocikl u koji su se podjednako zaljubili i početnici i iskusni vozači. 

Izvanredna šasija, živahni 2-cilindarski agregat i napredna tehnologija proizišla iz velikog trkaćeg iskustva koje je Apriliji do danas omogućilo osvajanje 54 svjetska naslova. 

Novi Shiver 900 i Dorsoduro 900 sada pokreće novi 2-cilindarski agregat obujma 896 ccm te nudi više okretnog momenta za još više zabave. Vrhunska šasija, prepoznatljiva odlika Aprilia motocikala i izvrsne performanse agregata podižu ljestvicu na novu razinu.

Shiver 900 intuitivan je, snažan, agilan i opremljen najnovijom tehnologijom. Kao pravi Aprilia motocikl, posvećen je maksimalnom užitku u vožnji. Novi agregat koji nudi više momenta pri svim razinama okretaja daje karakter novom Shiveru i povećava užitak vožnje bez žrtvovanja lakoće upravljanja i udobnosti vozača.

Sportski izgled nakeda Shiver naglašen je crvenom bojom cijevi okvira, stražnjeg amortizera i poklopaca ventila, a redizajnirani ispuh smješten ispod sjedala dodatno naglašava čistu liniju. Prepoznatljivi dizajn naglašen je novim detaljima poput bočnih usisa zraka, kompaktnog repa s ispuhom smještenim ispod sjedala, bočnih oplata i prednjeg blatobrana.

Dorsoduro 900 ima jedan jedini cilj: pružiti što više zabave u vožnji spajanjem najboljih odlika sportskih i supermoto motocikala. Okretanje ručice gasa svaki će put razvući vozaču osmijeh na licu. Dorsoduro je ogoljen od svega što ne pridonosi performansama i zabavi, a tehnička rješenja poput štitnika za ruke, ravnog sjedala, glatkog, vitkog repa i crveno obojenih detalja postali su ključni elementi dizajna.

Shiver i Dorsoduro okoristili su se Aprilijinim trkaćim iskustvom sa sustavima elektroničke podrške vozaču.

Unaprijeđena Ride by wire elektronička kontrola gasa s tri mape rada, kontrola proklizavanja podesiva u tri razine koju je moguće i isključiti, dvokanalni Continental ABS sustav, nova instrumentna ploča s 4,3-inčnim TFT ekranom kakav imaju RSV4 i Tuono V4, mogućnost spajanja pametnog telefona odabirom dodatnog kompleta s multimedijskom platformom dio je bogatog paketa najnaprednije elektronike novih Aprilia motocikala.

Novi Shiver 900 i Dorsoduro 900 dostupni su u odabranim Aprilia salonima. Cijena Aprillije Shiver 900 starta od 74.690 kuna, dok za Dorosduro 900 treba izdvojiti 82.590 kuna.

Naslovnica Mozaik