Scena Mozaik

STIGAO NOVI PEUGEOT 301

Robusna i prostrana limuzina s cijenom od 91.300 kuna

STIGAO NOVI PEUGEOT 301

Tehnički blizanac Citroena C-Elysee s Peugeotovom značkom zove se 301, a dosad je diljem svijeta ova mala limuzina B-segmenta ostvarila solidan uspjeh. Taj se uspjeh temelji na prepoznatljivim značajkama koje obuhvaćaju prostranost i obujam prtljažnika među najboljima u segmentu te robusnost izrade i provjerene motore.

Izvedba koja je upravo stigla na naše tržište temeljito je redizajnirana i poboljšana: od vizualnih novosti 301 vozi sa svim aktualnim dizajnerskim obilježjima marke; od velike karakterne maske hladnjaka i prednjih LED dnevnih svjetala do stražnjih svjetala s novom grafikom.

U unutrašnjosti, pak, pronalazimo veliki dodirni zaslon od sedam inča koji djeluje brzo i precizno zahvaljujući kapacitivnoj tehnologiji te obuhvaća prikaz kamere za vožnju unatrag i navigacijskog sustava. Uz pomoć aplikacije Mirror screen triple play, jedinstvene ponude u segmentu, na njemu se prikazuje i sadržaj pametnog telefona.

Vozač i četiri putnika mogu se smjestiti u udobnu i privlačnu kabinu, a prtljažnik od 506 litara jedan je od najvećih u segmentu i može se jednim pokretom povećati zahvaljujući stražnjim sjedalima koja se mogu preklopiti u omjeru 1/3-2/3, tako da se obujam može povećati na 1332 litre.

Sigurnosne značajke na visokoj su razini te uključuju potpunu opremu: ABS, ESP, sustav pomoći pri naglom kočenju AFU i sustav za nadzor tlaka u gumama. Putnike štite prednji i bočni zračni jastuci. Vozna svojstva osvježenog 301 su na visokoj razini, te pružaju izvrstan spoj udobnosti i stabilnosti, bez obzira na uvjete vožnje.

U motornoj ponudi novost je provjereni 3-cilindarski 1.2-litreni benzinski PureTech od 82 KS, već ugrađen u više od milijun modela Peugeota diljem svijeta. Dizelski motor 1.6 BlueHDi od 100 KS, pak, odlikuje se rekordnom niskom potrošnjom i užitkom u vožnji.

Prodaja na hrvatskom tržištu je upravo počela, a 301 se isporučuje s dvije razine opremljenosti – Active i Allure te osnovnom cijenom za benzinsku izvedbu od 91.300 kuna i dizelsku od 106.700 kuna do registracije.

 

Naslovnica Mozaik