Scena Kultura

Pritužbe ugostitelja

Goran Golovko: Splitsko ljeto postalo je komunalna smetnja gradu, uklanjaju nas kao glodavce s javnih prostora

Pritužbe ugostitelja

Uoči baletne premijere Splitskog ljeta, "Derviš i smrt“, na konferenciji za medije predstavljen je autorski tim predstave koji čine makedonske umjetničke snage, pojačane zagrebačkim plesačem i splitskim scenografom.

Ravnatelj Splitskog ljeta Goran Golovko odmah je na početku objasnio kako je izbor pozornice HNK za ovu premijeru, a ne otvorenog prostora, kreativna odluka zbog specifične dramske strukture predstave a ona će se naći na repertoaru kazališne sezone 2017/18. Također je dodao da se Festival ove godine – više nego ikad – pretvorio u "komunalnu smetnju gradu“.

- Splitsko ljeto postalo je smetnja ne samo ugostiteljima nego i mnogim drugima, a dobili smo i nekoliko pritužbi komunalne inspekcije pa se moramo zapitati: rade li komunalni inspektori u službi Festivala ili se mi moramo uklanjati kao glodavci s gradskih ulica i javnih prostora? – kazao je Golovko, a glasnogovornik HNK Davor Vuković prisnažio je da čak i u zgradi kazališta HNK predstave više nemaju mira. Naime, za vrijeme koncerta Biljane i Vedrane Kovač iz Porinove ulice ugrožavao ih je svojom bukom jedan ulični svirač.

Naslovnica Kultura