Scena Kultura

uskrsni koncerti

Akademski zbor Filozofskog fakulteta u Zagrebu ''Concordia discors'' na gostovanju u Splitu i Dugopolju

uskrsni koncerti

Akademski zbor Filozofskog fakulteta u Zagrebu ''Concordia discors'' stiže u morske krajeve. Riječ je o mješovitom pjevačkom zboru koji djeluje od 2010. godine te okuplja stotinjak članova/ica, s različitih zagrebačkih fakulteta. Jedan je od najuspješnijih studentskih zborova, a to dokazuju brojne pobjede i priznanja s različitih državnih i međunarodnim natjecanja.

Zbor se svojim dosadašnjim postignućima profilirao u instituciju koja na suvremen način promovira nacionalnu kulturu, međuregionalnu suradnju te mladenački entuzijazam. Budući da mu je osobito važno da navedene vrijednosti i dijeli, Zbor unatrag dvije godine redovito nastupa diljem Hrvatske, a dobiva brojne pozive te odlazi na gostovanja kod Hrvata iz susjednih zemalja.

Tako je na red došao posjet i Dalmaciji, a uskrsne koncerte Zbor će održati u Splitu i Dugopolju. U Splitu, Zbor nastupa u crkvi sv. Dominika u petak (21.04.), a gosti su: Akademski pjevački zbor Sveučilišta u Splitu ''Silvije Bombardelli'', zbor mladih Gospe od Zdravlja, klapa Sorelo s Edukacijsko- rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu te klapa Mriža. Početak koncerta zakazan je u 20:00 sati.

Dan kasnije očekuje ih nastup u Dugopolju (22.04.) u crkvi sv. Mihovila, a gosti su: klapa Sorelo, klapa Kolura te KUD Pleter. Početak je u 19:30 sati.

Osim kulturnog karaktera, putovanje u Dalmaciju bit će i edukativne prirode. Naime, članovi i članice ''Concordije'' će tijekom posjeta upoznati znamenitosti grada Splita i Klisa te prirodna bogatstva Općine Dugopolje (špilja Vranjača). Ovom kulturnom manifestacijom promiče se tradicija zborskog pjevanja, potiče se povezivanje studenata iz svih dijelova Hrvatske te upoznavanje prirodnih ljepota i znamenitosti kroz zajednička druženja.

Dođite i uživajte u divnom programu i raspjevanoj mladosti u radosnom uskrsnom ozračju!

Naslovnica Kultura