Scena Gastro

GASTRO

Olive Tree & Roof 68, novi epicentar hedonizma - lounge, restoran i fetiš u jednom

GASTRO

Olive Tree i Roof 68 novi su epicentar hedonizma s konceptualno složenim i jedinstvenim projektom prilagođenim novim trendovima.

Nositelj inovativnog projekta je društvo Yellow Apple s timom od 75 ljudi koji čine prodaju, marketing, vizualne komunikacije, project management, ljudske resurse, financije i food & beverage odjel. Usmjereni na kreativne sposobnosti i njihovu primjenu u poslovanju koje će nas kao destinaciju učiniti jedinstvenim, uspjeli su stvoriti kvalitetnu tvrtku.

U samo tri godine postigli su naizgled nemoguće – preoblikovati društvo u dioničko i kroz ekstenziju franšize ponuditi koncept koji svoju publiku želi pronaći u metropolama većim od 5 milijuna stanovnika, poput Londona ili New Yorka.

Razvili su se od outsidera do velikog društva koje će u narednoj godini brojiti preko 200 zaposlenih. Yellow Apple spremno korača na svjetsko tržište nudivši nam konceptualno složen i jedinstven projekt prilagođen novim trendovima i zahtjevima publike koji je u bijegu od dosadašnjeg uobičajenog klupskog načina zabave.

ROOF 68 – nova dimenzija hedonizma

Entertainment restoran na spektakularnoj pitoresknoj lokaciji u srcu Splita s pogledom na splitsku luku i Rivu, Dioklecijanovu palaču i Marjan idealno je „it mjesto“ za sve one u potrazi za novim konceptom uživanja.

Sadržajno zanimljiv i drugačiji, Roof 68 upotpunjava kompleks različitih društvenih sadržaja, namećući se istovremeno kao „leasure, business & clubbing“ predstavljajući fuziju gastronomije i entertainmenta integriranu u zanimljiv slogan „Fetish, Food & Me“.

Elegantan premium prostor prostire se na unikatno dizajniranih 1340 m2. Izrada projekta trajala je godinu dana, od čega uređenje 6 mjeseci, s ukupnom investicijom vrijednom 2 milijuna eura.

Poseban izazov projekta je sama veličina prostora u kojoj je dinamika postignuta denivelacijom prostora te igrom različitih dimenzija, materijala, boja i stilova vjerno dočaravajući duh 60-ih. Poseban doprinos duhu prostora daje po narudžbi izrađen namještaj u prirodnom furniru američkog oraha, a kreativnost u dizajnu vidljiva je u mnogim segmentima.

Zaokruženi cjelodnevni koncept u jednom prostoru koji funkcionira kao entertainment & cuisine restoran, a uključuje doručak, brunch, business ručak, večeru, kao i potpuno novi doživljaj ispijanja kave ili večernjeg lounge-a, evocirajući zvjezdane trenutke davne 1968. kada je palača i sagrađena, te bila omiljeno večernje okupljalište svih generacija.

OLIVE TREE – galerija povijesti i dizajna

Smješten je na Rivi, u Anićevoj kući izgrađenoj 1856., na bastionu Bernardi koji se nalazi u temeljima Olive-a. Vizualno stiliziran prostor kreira opuštenu atmosferu s neočekivanim elementima koji potiču na interakciju, poput "lebdećeg naslonjača”, posebno dizajniranih boca vode do žive statue – žene s maskom od 9 lica.

Interijer i eksterijer vizualni su narativ različitih stilskih razdoblja, počevši od davne 1856. i replicirane ograde na galeriji, preko egzotičnog namještaja u stilu art déco-a do Herman Millera koji se odlikuju elegantnim stiliziranim formama, a izvedeni su zavidnom obrtničkom perfekcijom pažljivo biranih materijala vlastitim rukama Yellow Apple-a.

KONCEPT ZA SVE

Jela su osmišljena s posebnom pažnjom kako bi u potpunosti udovoljila trendu suvremenog „dininga“ kako kroz ponudu jela tako i kroz same cijene, čime se demantira kako ovakva investicija podrazumijeva nepristupačnost.

Olive & Roof ne pristaju na manje od perfekcije u svim područjima: gastronomiji, arhitekturi, dizajnu, vizualnom identitetu i profesionalnosti tima. Ciljana publika obuhvaća sve open minded ljude, od poslovnih do onih urbanih.

Jedini imperativ je - gen za hedonizam.

Naslovnica Gastro