Scena Društveni život

Mračna istinita priča

I naše slavne face zaintrigirao je kontroverzni horor: pogledajte tko je sve stigao na premijeru Matanićevog 'Egzorcizma'

Mračna istinita priča

Zagrebačka premijera Matanićevog filma 'Egzorcizam' okupila je brojne ljubitelje horor filmova i mračnih priča. Kino je bilo puno do zadnjega mjesta, a brojne su naše poznate face pohrlile među prvima vidjeti kakve je to kontroverze priredio hrvatski redatelj.

I sama najava filma šokirala je publiku, kada je prije nekoliko tjedana izašao službeni 'trailer', a ni 'prava' premijera u Vodnjanu, gdje se i odvija radnja filma, nije se ništa manje dojmila prisutne. Snažan utisak i isprepadnuta lica posljedica su činjenice da je priča inspirirana istinitim događajem, što pridodaje jezivoj atmosferi.

Film o zataškanom slučaju egzorcizma u Vodnjanu: scene seksa, krvavih kažnjavanja, sotonističkih obreda i golotinje šokirale javnost

Radnja se odvija u malome istarskom gradiću, a vrti se oko bizarnog obreda kojim se mladu djevojku pokušava osloboditi Sotone. Njena sestra potpuno je ogrezla u vjerski fanatizam pa pokušava jadnu djevojku 'očistiti' utjecaja, sve uz pomoć svećenika i katoličke konzervativne televizije.

Kontroverzna tema i odlična glumačka postava učinile su ovaj film nevjerojatno atraktivnim hrvatskoj javnosti, a oduševljeni posjetitelji sinoć su dokazali da kod nas ovakve teme itekako prolaze.

Osim redatelja Matanića, na premijeru je stigla njegova supruga, glumica Helena Minić Matanić, kao i postava filma Nika Ivančić, Senka Bulić, Janko Popović Volarić, Marko Braić, Lana Gojak te brojne kolege Goran Grgić, Marija Cvitanović, Ivica Pucar, Tihana Lazović, Bojan Navojec i Csilla Barath Bastaić.

Na premijeru su stigli i poznati redatelji Ivona Juka, Hrvoje Hribar i Vinko Brešan, kao i voditelj emisije 'Nedjeljom u dva', Aleksandar Stanković sa svojom boljom polovicom.

Naslovnica Društveni život