Scena Društveni život

Za živce

Splićanke imaju novi gušt: znamo kako se najradije opuštaju nakon posla, a i noćni izlasci ovako su im slađi

Za živce

U zadnje vrijeme mogli smo zamijetiti da se pivo vratilo u modu. Valjda nam je svima dosta zašećerenih koktela, pa se ovoga ljeta na štekatima masovno naručivalo 'točeno'. Turisti su isprobavali domaća, a nešto zahtjevniji domaći tražili egzotična strana piva u boci, no princip je isti. A ponuda je, moramo priznati, ove godine bogatija nego ikada i još se 'puni'.

Za nadolazeću jesen i zimu neki su splitski pubovi najavili proširenje ponude piva, a čini se da su se Splićanke nekako posebno zagrijale za ideju raznih dodatnih vrsta, pa je 'pivce za živce' postala omiljena aktivnost naših dama nakon dugog radnog dana.
 
Ne vrijedi pravilo isključivo za 'nakon posla', žene danas povezuju pivo uz svaku prigodu. Prošla su, dakle, vremena kada je ovo piće bilo vezano isključivo uz 'muški svijet'. Posebno danas, kada možemo birati između lagera, pšeničnoga piva, gluten free piva te onih s okusom voća ili pak čokolade. 

O ovomu trendu koji je zaživio kod nas svjedoče i fotografije iz splitskoga 'Fabriquea' u kojem zaista nije nikakva rijetkost vidjeti zgodne žene s čašom (ili bocom) piva u ruci.

Naslovnica Društveni život