Scena Društveni život

dobra vibra uz songkillerse

Aj ća! Splićani su jedva dočekali festival u čast Dina! Među rasplesanom ekipom viđeni Puljak i Opara, Danijela stigla unatoč mini drami...

dobra vibra uz songkillerse

Prva večer novoustoličene manifestacije "Aj cha" u čast kralja funka, nezamjenjivog Dina Dvornika, opravdala je očekivanja!

Od nekoliko glazbenih izlaza, nazovimo ih tako, središnji dio prve trodnevne večeri bio je koncert benda Songkillers u Ljetnom kinu Bačvice, gdje se već zarana (čitaj: oko 22 sata), skupilo petstotinjak ljudi, mahom domaćih, ali i nešto furešta.

Oni, dakako, nisu upoznati sa Dinovom glazbenom ostavštinom, ali ih je ponijela "dobra vibra" koja je razgalila Bačvice na tzv. after beach partyju već oko 17 sati, pod okriljem uglednog alkoholnog sponzora, te su "po inerciji" produžili i na koncert.

Cijena ulaznice bila je inače sedamdeset kuna po osobi, a među ljubiteljima dobre "mjuze" Songkillersa našli su se i neki poznati Splićani; glazba je, kao što se zna, moćan medij koji je kadar na jednom mjestu okupiti i zaklete neprijatelje, atroke gradonačelničke (protu)kandidate!

Stoga ne iznenađuje što su u istom ritmu pod krošnjama drevnih stabala i ispred pozornice antologijskog splitskog ljetnog kina cupkali i poteštat Andro Krstulović Opara sa suprugom, kao i trenutno najznačajnija predstavnica gradske ljevice Marijana Puljak, također u pratnji bračnog partnera.

Čini se da najpoznatiji gradski kulturnjak, trenutno "za timunom" cijeloga grada, i intelektualka Puljak ipak imaju dodirnih točaka...

Songkillersi su nenametljivo, no sveudilj sugestivno pjevali vlastite pjesme, a pred kraj su izveli i nekoliko Dinovih.

Iako se na početku činilo da će na ovako važnoj fešti izostati njezina "mama", udovica "kralja" Danijela Dvornik, naime, ona se ipak pojavila nakon što je uspjela "otkočiti" kralježnicu koja ju je namučila na sam veliki dan za Split, pokojnog Dina i njegovu familiju.

Srećom, sve je ispalo u redu...

Recimo i to da su za subotu navečer, kao zvijezde "višepunktovskog muziciranja" najavljeni kultni Jinxi na istoj lokaciji, dok će Dinu u čast a Splićanima na veselje u nedjelju na Starom Placu "prašiti" splitska dica, Neno Belan (i Fiumensi) i Marijan Ban s Diktatorima, uz prethodno zagrijavanje Tribute to Dino Dvornik benda.

Nema dalje, aj ća!

Naslovnica Društveni život