Dejan Grepo
Županija za tebe

Dejan Grepo plasirao IT ideju na tržište

StoryEditor
Piše PROMO
25. travnja 2021. - 07:00

Jeste li znali da Splitsko-dalmatinska županija može pomoći pretvoriti vaše ideje u stvarnost? Zahvaljujući poticajima Županije za tebe sada je jednostavnije započeti poduzetnički posao ili OPG, studirati u drugom gradu, adaptirati kuću u rodnom mjestu, zasnovati obitelj, proučavati podmorje i dodatno se educirati u IT-u.

Što se tiče mjera u osnivanju i razvoju malog gospodarstva na području županije, realizirano je 747 poticaja ukupne vrijednosti 15.800.000,00 kuna.

Osim gospodarskih mjera, omogućene su i dodatne IT edukacije. ICT županija pokrenula je StartIT akademiju program poduzetničke edukacije namijenjen pojedincima i timovima koji planiraju razviti vlastiti IT proizvod ili uslugu te PICS predinkubator s ciljem razvijanja poduzetničkog promišljanja i ekosustava na području županije.

Riječ je o edukacijama u trajanju od osam tjedana, mentoriranih od strane vrhunskih hrvatskih i lokalnih poduzetnika. U prvoj je generaciji tako privukla 28 timova od kojih je 15 prošlo edukaciju dok su nagrade iznosile 5.000 kuna za treće, 10.000 kuna za drugo i 15.000 kuna za prvo mjesto.

U drugoj generaciji edukacija prijavljeno je pak 26 timova od kojih je edukaciju prošlo 15 odabranih. Druga i treća nagrada bile su jednake kao u prvoj generaciji dok je prva nagrada iznosila 20.000 kuna. Rezultati su se pokazali i više nego uspješni. Naime, sedam timova otvorilo je obrt ili tvrtku, sedam timova pak kreiralo prototip proizvoda ili proizvod dok su četiri tima ostvarila prodaju na tržištu za vrijeme same StartIT akademije.

Korisnik ovog projekta educiranja bio je i Dejan Grepo.

- Uistinu moram pohvaliti ICT županiju što je organizirala jedan takav odličan događaj s kvalitetnim mentorima koji su nam pomogli da naše ideje plasiramo i na tržište – rekao je Grepo.

image
Dejan Grepo

Do poticaja nikada nije bilo lakše doći. Posjetite stranicu Županija za tebe, prijavite se na željeni natječaj i ostvarite potporu koja će vam pomoći u pretvaranju ideje u realnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. lipanj 2023 22:36