StoryEditorOCM
Promo arhivREVOLUCIJA OSIGURANJA

Uz Kasko2Go novu aplikaciju za auto osiguranje premije su niže i do 50%<br />  

Piše Promo
21. rujna 2019. - 09:00

U svijet osiguranja lansirana je sjajna aplikacija koja financijski stimulira pažljive i sigurne vozače. Radi se projektu koji je osmislio švicarski start-up  kasko2go te ga od travnja 2019. zajedno sa osiguravajućom tvrtkom Dextra provodi u Švicarskoj.

Prema ovoj aplikaciji premija se izračunava prema ponašanju tijekom vožnje. Aplikacija pomoću umjetne inteligencije i mobilne tehnologije uvodi individualnu procjenu rizika i na taj način nagrađuje odgovorne i sigurne vozače.
S inovativnim tehničkim rješenjima, kasko2go ima za cilj da motivira  kulturu sigurne vožnje, osigura više pravičnosti i istovremeno snizi previsoke premije.
va aplikacija se temelji isključivo na tehničkim parametrima i isključuje faktore kao što su nacionalnost ili dob vozača. Tako će stanovnici jugoistočne Evrope u Švicarskoj, koji su do sada plaćali i do 95% više od ostalih, konačno moći odahnuti uz niže, pravednije premije.

Treba reagirati do 30.rujna

Istraživanje koje je u ljeto 2018. proveo bonus.ch pokazuje da su korisnici neskloni mijenjanju navika te da  je samo 7% korisnika osiguranja promijenilo svoju policu. Ako bi Švicarci promijenili osiguranje automobila, mogli bi ublažiti značajan dio nekontroliranog povećanja troškova zdravstvenog osiguranja. Promjenom osiguranja u kasko2go vozači mogu očekivati i do 50% premije štednje. Međutim, postoji potreba da se brzo reagira: brojne police osiguranja mogu biti raskinute na kraju kalendarske godine i tri mjeseca unaprijed. Ako pismeno obavještenje o prestanku ne stigne do osiguravajuće kuće prije 30. rujna, polica će se prešutno produžiti za još jednu godinu.

Povremeni vozači plaćaju znatno niže premije

Zahvaljujući podacima iz umjetne inteligencije i telematike, inovativno rješenje iz kasko2go nudi realnu procjenu ponašanja u vožnji i znatno jeftiniju alternativu konvencionalnom osiguranju. Premija se obračunava mjesečno na osnovu pređenih kilometara i odbija se kao popust od ugovorene premije. Posebno je povoljno za povremene vozače, kao što su putnici koji putuju javnim prevozom i vikend vozače. Oni dobijaju atraktivne uslove osiguranja, jer će plaćati samo one kilometre koje su vozili.

Ponašanje u vožnji se računa, a ne nacionalnost

Ipak, danas je slučaj da određene grupe plaćaju mnogo više za osiguranje automobila od drugih samo zbog svoje nacionalnosti ili starosti. Nije bitno koliko voze efikasno i da li su pažljivi, sigurni vozači ili prebrzo voze. S druge strane, kasko2go nagrađuje niskim premijama.

Sve u jednoj aplikaciji

Za razliku od tradicionalnog osiguranja, premije se naplaćuju direktno na kreditnu karticu svakog mjeseca bez komplicirane papirologije. Tehnologija je jednostavna i kompletna na pametnom telefonu. Besplatnu aplikaciju možete preuzeti bez obaveza u App Store-u ili na Google Play. "Svojim inovativnim konceptom, kasko2go je jednostavan i pametan i nudi dodatnu vrijednost za svakoga.  Svako tko traži suvremenu, pristupačnu i fer alternativu tradicionalnom osiguranju naći će ono što tražimo", kaže osnivač i izvršni direktor kasko2go Genadi Man. "A rukovanje je veoma jednostavno: preuzmite aplikaciju, unesite podatke, izaberite tarifu, odvezite se."

O kasko2go AG

kasko2go je pružatelj inovativnih rješenja za osiguranike koji želi motivirati sigurnu vožnju. Zahvaljujući vlastito razvijenoj tehnologiji AI – und Telematic-Big-Data-Beurteilungen u kombinaciji s Pay-As-You-Drive i Pay-How-You-Drive modelima plaćanja, snižava se ukupna kasko2go premija osiguranja i do 50 posto.
U Švicarskoj, od travnja 2019., kasko2go zajedno s partnerom, osiguravajućom firmom Dextra, nudi ovu revolucionarnu aplikaciju za osiguranje automobila prema kojoj se premija izračunava prema ponašanju tijekom vožnje. Širom svijeta kasko2go ima više od 150.000 korisnika koji već štede uz ovaj inovativni sistem. Sjedište firme je u švicarskom gradu Zug,  osnovana je 2017. i ima više od 60 zaposlenih, među kojima su većinom inženjeri, znanstvenici i stručnjaci za osiguranja.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. travanj 2024 10:56