StoryEditorOCM
Promo arhivNOVITADE PO KAFIĆIMA

Testirali smo aplikaciju GRGA: hrvatski digitalni pomoćnik s kojim možete plaćati u kafićima<br />  

Piše Promo
5. travnja 2019. - 15:26

Jeste li se našli već u situaciji da ne možete naručiti rundu s prijateljima jer je gužva u lokalu prevelika, a konobari se ne stignu posvetiti vašem stolu zbog previše posla? Takve situacije vrlo lako rješava Grga. Nova aplikacija koja je već osvojila srca gostiju diljem lijepe naše.

Grga je aplikacija s prilično jednostavnim i jedinstvenim principom. Pomoći će gostima ipoboljšati njihov boravak u kafiću ili restoranu. Oduševio nas je pristup kojim ova aplikacija pomaže gostima, ali i osoblju lokala.

 

 

Besplatna i sigurna

Aplikacija je besplatna za korisnike Android i iOS pametnih telefona, transakcije nemaju nikakve naknade, a sve se odvija brzo i bez poteškoća. Aplikacija misli  na sigurnost gostiju, brojevi kartica se ne zapisuju u mobitel, plaćanje se vrši po najsuvremenijim bankarskim standardima, a osobni podaci su na zaštićenom serveru do kojih nitko ne može doći. Dodatno je postavljen i dnevni limit na potrošnju. Iza svega stoje tvrtka s dugogodišnjim iskustvom i proizvođač softvera SMART & THOR te Mastercard koji potvrđuje vjerodostojnost i sigurnost korištenja aplikacije. 

Kako funkcionira Grga?

Naše testiranje odvijalo se u Biberon Cakes Caffe (Mall of Split)gdje smo vrlo lako i jednostavno naručili i platili svoju narudžbu. Naše druženje s Grgom krenulo je tradicionalnim pozivanjem konobara koji je uzeo našu narudžbu. Nakon narudžbe dobili smo račun sa jasno istaknutim Grga QR kodom koji smo odmah i skenirali te otvorili niz dodatnih opcija, kao što su: pozovi konobara, plaćanje, pošalji račun prijatelju, Loyalty, cjenik i dr.

Uživajući u razgovoru i kavi, vrijeme je brzo prošlo, pa smo unutar aplikacije zatražili da se runda i ponovi, što je odmah bilo zabilježeno na šanku i ubrzo smo zaprimili našu novu narudžbu.

Plaćanje je moguće obaviti putem poznatih kartica od kojih je najbolje koristiti Mastercard jer nudi dodatno skupljanje bodova.Nakon svakog petog plaćenog računa Mastercard karticom,osvajate kod za besplatnu kavu koji možete iskoristiti u bilo kojem lokalu gdje postoji mogućnost plaćanja putem aplikacije GRGA.

Poznati lanac kafića Biberon vrlo je uspješno integrirao ovakav sustav plaćanja kojeg možete koristiti u svim Biberon kafićima na Jadranu, a mi smo razgovarali s vlasnikom Denisom Pavlovićem koji nam je odgovorio na nekoliko pitanja:

Kako ste zadovoljni s integracijom aplikacije u Vašem lokalu?

Integracija je bila vrlo brzai uspješna. Sve je proteklo bez ikakvih poteškoća. Grgu je vrlo lako uključiti jer je sustav već integriran u SMART program za ugostiteljstvo. Tvrtka koja je razvila aplikaciju je tvrtka s kojom surađujem već dugi niz godina, pa nije bilo sumnje da će sve proći bez poteškoća.

Kako su Vaši gosti prihvatili aplikaciju i plaćanje istom?

Odlično, već prvi dan smo imali nekoliko transakcija i upita znatiželjnih gostiju. Aplikacija je vrlo zanimljiva mlađoj populaciji koja je navikla koristiti mobilne aplikacije u ovakvim situacijama, no veliki interes postoji i kod poslovnih ljudi koji u većini situacija koriste kartično plaćanje i na to su navikli.

Koje su po Vama prednosti aplikacije u lokalu?

Prva prednost je očita, a to je da Grga privlači nove goste koji žele isprobati takvu vrstu plaćanja. Naravno jedna od važnijih prednosti je i loyalty sustav kojeg ne moramo sami razvijati već ćemo uskoro smisliti pogodnosti koje će biti moguće ostvariti kroz aplikaciju. Odlično je što već sada gosti mogu ostvariti besplatne kave koristeći Mastercard karticu. Ono što bih također izdvojio je dobra promotivna priča, jer kroz Grgu moji lokali ostvaruju dodatni marketinški prostor.

Kako je aplikaciju prihvatilo Vaše osoblje?

U početku je bilo skeptičnih komentara, no vrlo brzo su shvatili da Grga može odraditi pola posla umjesto njih, a gosti ih svejedno nagrade kroz napojnice. Uz Grgu osoblje može lakše i brže poslužiti veći broj gostiju, a kad je gost zadovoljan, zadovoljni smo i mi.

Koja opcija je po Vama najzanimljivija?

Opcija „Pošalji prijatelju“ je vrlo zanimljiva jer kada padne neka oklada u pivo i sl. prijatelji vrlo lako mogu i platiti tu okladu. Također imamo i poslovne sastanake gdje gosti mogu poslati račune direktno u svoju tvrtku jer postoji i opcija za R1 račune. Opcija „Pošalji prijatelju“ vrlo jefleksibilna i može se koristiti na više različitih načina.

Ostale opcije

Jedna od najzanimljivijih opcija je definitivno i Musicbox. Servis kroz koji možete, ako to dozvoljava lokal, pustiti pjesmu po želji.

Najnovija verzija aplikacije je donijela i naručivanje direktno iz aplikacije, što je za sada moguće u tek nekoliko lokala, no zasigurno će se ubrzo proširiti i na ostale.

Kada smo kod lokala, Grgu trenutno možete koristiti u 50-ak lokala u Hrvatskoj, a popis se svakim danom proširuje novim lokalima koji prihvaćaju aplikaciju.

Sigurni smo kako je Grga prava digitalna platforma za goste ali i za vlasnike lokala jer će zasigurno privući više gostiju koji su već navikli koristiti pametne telefone u kafićima i restoranima. Također, sigurni smo da će aplikacija podići i razinu digitalizacije turizma koji od sada ima odličnu aplikaciju za plaćanje koju su naši turisti godinama čekali.

 


Grga je digitalni konobar, odnosno mobilna aplikacija putem koje se mogu skupljati bodovi, naručivati i plaćati u lokalima diljem Hrvatske na potpuno novi i jednostavniji način. Aplikaciju preuzmite na linkovima AppStore i GooglePlay

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 13:38