StoryEditorOCM
Promo arhivPOSLASTICA ZA KRAJ LJETA NA GRIPAMA

Teatar pod zvijezdama će ugostiti vrhunske kazališne komedije i niz atraktivnih koncerata

Piše PROMO
10. kolovoza 2019. - 14:24
Unutar zidina prekrasne višestoljetne tvrđave Gripe danas je javnosti predstavljen novi kazališno glazbeni festival "Teatar pod zvijezdama"!
 
Kako saznajemo od organizatora, Karaman koncert i udruge Amadeus u čije ime su nam program predstavili Damir Karaman i Anet Rožić, ciljeva ovog festivala ima i više nego dovoljno.
 
Ponajprije dovesti u Split vrhunske kazališne predstave, renomirane glumce i odlične glazbene programe te time ponuditi kvalitetan programski sadržaj po pristupačnoj cijeni ulaznica od 80 kuna. Zaživiti i podsezonu odličnim događanjima i pružiti publici mjesto za kvalitetna druženja uvodeći na "Teatar pod zvijezdama" tzv. theatre and clubbing koncept druženja publike s izvođačima po završetku programa. Pomno odabrana lokacija tvrđave Gripe izabrana je jer nudi savršenu kulisu festivalu u vidu višestoljetnih zidina i zvjezdanog neba, ali i da se kao jedinstveni objekt koji naš grad posjeduje, i to u samoj blizini centra grada, zaustavi od devastiranja i ponovno vrati u funkciju prostora za održavanje kulturnih programa za kojima su potrebe u našem gradu velike.
 
Stoga s ponosom najavljujemo novi kazališno glazbeni festival "Teatar pod zvijezdama" koji nam donosi više no zanimljiv i kazališni i glazbeni repertoar a održat će se od 22. kolovoza do 20 rujna.
 
Program festivala nudi pet briljantnih kazališnih komedija koje su obilježile ovu sezonu a u sklopu festivala "Teatar pod zvijezdama" imati će svoju premijeru u Splitu.
 
Nakon što je splićane oduševio predstavom "Političar" sve popularniji splitski glumac Slavko Sobin stiže s novom  predstavom "Who t f*** is Biba" s kolegicom Petrom Kurtelom. Stižu nam "Dekorater" kazališne grupe Lectirum s prvacima drame Goranom Grgićem, Ksenijom Pajić i Ines Bojanić, zatim komedija koja je oduševila i kritiku i publiku "Titon" u maestralnoj izvedbi Judite Franković Brdar dok samog Titona igraju Marko Braić, Vladimir Posavec Tušek i nestor hrvatskog glumišta Žarko Potočnjak. Do suza će Vas nasmijati i komični polumjuzikl "Žuta minuta" u izvedbi Hane Hegedušić i Igora Barberića koji su zaslužni i za režiju predstave dok su zarazni songovi stigli iz tvornice hitova čitave obitelji Huljić. Jedina predstava koja na festivalu ne igra premijerno je splitska hit komedija "Splićanke" GKM Split u režiji Ivana Lea Leme kojoj će ova izvedba biti oproštajna pred splitskom publikom ali i početak velike turneje po Hrvatskoj i regiji.
 
Za glazbeni dio programa najavljeni su koncerti i to onaj  klape Vinčace, višestrukih pobjednika Festivala dalmatinskih klapa u Omišu povodom 20 godina njihova postojanja ali i nedavno osvojenog još jednog zlata na omiškom Festivala. Tu je još jedan obljetnički koncert velikog splitskog kantautora Harija Rončevića povodom 25 godina njegove umjetničke karijere. Dašak mistike s istoka na festival donosi u Split nikad dosad viđeni glazbeno scenski spektakl Noć derviša koji će nas zvukom i pokretom povesti u čaroban svijet Turske. Priliku da svojim koncertom zatvori festival dobio je mladi popularni tenor Marko Škugor  kojem će ovo biti prvi solistički koncert u Splitu a sudeći po rasprodanim dvoranama diljem Hrvatske znamo da ga i splitska publika željno očekuje.
 
Podršku festivalu dali su Grad Split, Turistička zajednica grada Splita, Bakra - pizza & steak bar, konoba Lučac i Pixera. 
Zahvaljujući njima ulaznice za sve programe su po cijeni od 80 kuna.
 
Prodaja ulaznica kreće od sutra u sustavu croatia-tickets.com a prodajno mjesto otvara se 16. kolovoza u TC Joker s radnim vremenom od 17-21 sat svaki dan.
 
Uz organizatore na pressici su bili i brojni sudionici festivala a evo i njihovih izjava:
 
Alijana Vukšić, direktorica TZ Splita
Uvijek nam je drago kad možemo podržati ovakve odlične ideje, a gledajući izvrsno odabrani program mogu već sad reć i i njihovu realizaciju. Splitu ovakvih sadržaja nikad nije dovoljno, posebice u postsezoni kada programi pomalo jenjavaju a naš grad i dalje živi kao turističko središte Dalmacije. Čestitam i na izboru prostora za festival jer ovaj vrijedni povijesni biser treba održavati posebice što svojom lokacijom, iako sasvim nadomak centru grada, daje prostor za kulturni sadržaj dislociran iz same gužve.
 
Ksenija Pajić
Drago nam je što ćemo imati čast pred splitskom publikom u društvu ovako pomno odabranih vrhunskih programa premijerno izvesti izvrsnu komediju Dekorater čak i prije službene zagrebačke premijere. Goran Grgić , Ines Bojanić i ja pozivamo Vas da 27. 8. uživate s nama na tvrđavi Gripe a budući znamo koliko je teško osvojiti splitsku publiku dati ćemo sve od sebe da Vas oborimo s nogu - od smijeha.
 
Ana Gruica 
Čast mi je što u svoje ime i ime Gradskog kazališta mladih mogu iskazati našu svesrdnu podršku ovom festivalu i njegovim organizatorima. Vrijeme je da se zajedno izborimo i desmistificiramo kazalište dovodeći upravo kazalište publici kako bi se i publika ponovno vratila u kazalište na velika vrata. Ovo je oproštajna izvedba "Splićanki" u Splitu a prema službenim podacima dosad ju je pogledalo 9456 posjetitelja. Stoga ovim putem javno pozivamo da sudjelujete u našem darivanju jer 10.000ti kupac ulaznice za predstavu "Splićanke" osvaja ulaznicu za svoju pratnju.
 
Vjekoslava Huljić 
Sretni smo što će naša komedija imati priliku premijerno biti prikazana publici u Splitu na festivalu Teatar pod zvijezdama. Tim više što su svi songovi za predstavu nastali svega nekoliko stotina metara niže od tvrđave Gripe gdje živimo, pa nema boljeg prostora za njezino premijerno prikazivanje u Splitu. Sudeći po dosadašnjim reakcijama publike sigurna sam da će i ova splitska itekako se dobro provesti na izvedbi Žute minute baš kako smo se i mi svi zabavili radeći ovu glazbenu komediju.
 
Hari Rončević
Velika mi je čast što je moj slavljenički koncert uvršten u ovaj hvalevrijedan program. Koncerti u Splitu su mi uvijek nešto posebno a najviše me veseli što su organizatori odabrali ovaj prekrasan prostor tvrđave Gripe da ga sačuvaju od umiranja a nama svima podarili još jedno mjesto za nastupe jer znamo koliko ih je teško u Splitu pronaći unatoč svom potencijalu koji naš grad ima. Zato moja velika podrška ide organizatorima u nadi da je ovo tek početak i da ćemo na istom mjestu na festivalu "Teatar pod zvijezdama" proslaviti i mojih 50 godina karijere.

Program:

22.08. Who the f*** is Biba

27.08. Dekorater

29.08. Titon

07.09. Hari Rončević - koncert 25 godina karijere

08.09. Žuta minuta

13.09. klapa Vinčace - 20 godina karijere

14.09. Splićanke

19.09. Noć derviša

20.09. Marko Škugor - koncert

 

 

Prodaja ulaznica: od 16. kolovoza u TC "Joker" svaki dan od 17 do 21h te online na croatia-tickets.com

Informacije i rezervacije na +385 91 972 0540

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 02:30