StoryEditor
Promo arhivatrakcija pokreta

Souffle; svjedočite jedinstvenom akrobatskom plesu uz violončelo i zvukove disanja

Piše Promo
11. rujna 2019. - 09:00

Udruga Kulturna alternativa mladih organizira izvedbu predstave „Souffle“, francuske cirkuske kompanije L’Eolienne, u četvrtak 12.9.2019. u 20 sati u Amfiteatru Doma mladih. Predstava je dio drugog po redu Ciklusa predstava suvremenog cirkusa u Domu mladih


Souffle (fr. „dah“) postavlja plesačicu, akrobatkinju na scenu koja se kreće uz zvukove disanja i kompoziciju za violončelo. Dah je pjesma tijela koje diše, himna o životu, a predstava je intenzivna plesno-akrobatska cirkuska izvedba koja je istovremeno i fluidna i ratoborna. Filozofija u pozadini ove izvedbe se odnosi na to da je disanje nešto što se pojavljuje u nama bez naše svjesne odluke, to je neovisno kretanje naše unutarnje volje koja „diše“ unutar nas. Čovjek je ritam zraka i mesa, a ova izvedba nas približava unutarnjim svjetovima.L'Éolienne (fr. „vjetar“) je francuska kompanija čija osnivačica Florence Caillon posljednih 15 godina razvija izvedbeni jezik koji naziva koreografirani cirkus, i teži koreografiranju cirkuskog vokabulara koristeći razna tjelesna stanja i principe. Vrlo brzo u svom djelovanju napušta tipične tradicionalne cirkuske vrijednosti kao što je tehnički perfekcionizam i okreće se slobodnijim i manje kompetitivnim principima. Kroz godine Florence Caillon produbljuje svoj pristup akrobatskom pokretu gdje pojmovi fragilnosti, mekoće, nježnosti, neuravnoteženosti, instinkta te impulsa i varijacija u energiji čine temelje njezinog cirkuskog jezika.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/707885649672938/


koncept i glazba: Florence Caillon

koreografija: Florence Caillon u suradnji sa JulieTavert

izvodi: Lucille Chalopin

dizajn svjetla: Greg Desforges

violončelo: Florence HennequinUlaz je besplatan.


Program se realizira uz pomoć Ministarstvo kulture Republike HrvatskeGrad Split Splitsko-dalmatinska županija, Turistička zajednica grada Splita (Visit Split), Turistička zajednica Splitsko-Dalmatinske županije (Central Dalmatia) i Zaklade Kultura nova, i dio je projekta "Gradimo Dom zajedno", kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj teksta je isključiva odgovornost Platforma Doma mladih.

Izdvojeno

10. srpanj 2020 21:05