StoryEditorOCM
Promo arhivMODERAN STUDIJ RAČUNARSTVA NA ASPIRI

S Aspirom do sigurnog posla u IT-u

Piše Promo
21. kolovoza 2019. - 18:18

Jedno je sigurno: IT industrija je sadašnjost i budućnost ekonomskog razvitka i ključna pokretačka poluga suvremenih gospodarskih kretanja. Prema novim istraživanjima potražnja za informatičarima u Hrvatskoj ne prestaje, naime trenutno nedostaje čak 2000 ICT stručnjaka. Poslodavci nude razne pogodnosti kako bi privukli nove IT profesionalce, a jedna od njih je i visoka plaća. Prosječna plaća djelatnika u IT sektoru iznosi neto 8 000 kuna, a čak 10% zaposlenika ima plaću veću od 12 000 kuna neto. Nadamo se da smo naveli dovoljno dobrih razloga kako bi se odlučio za karijeru u IT sektoru. Upravo u skladu s modernim tržišnim trendovima i zahtjevima, Visoka škola Aspira u Splitu osmislila je studij Računarstva – smjer Programsko Inženjerstvo koji polaznicima pruža znanja o relevantnim programskim i računalnim tehnikama, pripremajući ih za uspješnu karijeru.

Želiš li poboljšati svoje izglede za posao, bolje razumjeti funkcioniranje računala ili se uključiti u nadgledanje i upravljanje okoline putem internetskih aplikacija poput IoT (Internet of things)? Ako si se prepoznao u prethodnom opisu, upisivanje Računarstva na Aspiri prava je odluka za tebe, bez obzira na to jesi li tek maturirao, razmišljaš o promjeni trenutačnog studija ili si već zaposlen (ali ti je potrebna diploma za nove pobjede u IT karijeri).

Studij traje 3 godine, a izvodi se kao redovni i izvanredni. Predavanja drže priznati  IT stručnjaci iz Hrvatske i inozemstva. Naglasak se stavlja na izgradnju osobnih karakteristika svakog studenta, a to su: praktičan rad, iskustvo u stvarnom radnom okruženju, poduzetnički duh, sklonost timskom radu, razvijanje komunikacijskih vještina te fokus na rješavanje problema.

Studij kreiran u suradnji s poslodavcima

Studij Računarstva osmišljen je u suradnji sa stručnjacima i poslodavcima, okrenut praksi, baziran na primijenjenom poslovanju u području informatike i računarstva te kao takav generira zapošljavanje kadrova. U cilju svakodnevnog praćenja najnovijih dostignuća naglasak je stavljen na rad u malim grupama pod vodstvom mentora, rad na primjerima iz prakse, isticanje individualnog razvoja te stjecanje praktičnih znanja kroz stvarne primjere. Svaki student upisom stječe mikro-računalo Raspberry Pi, edukativni alat koji se koristi za učenje programiranja u mnogim obrazovnim ustanovama diljem svijeta. No, nije to jedina prednost studenata Aspire, naime svima je omogućen besplatan pristup programu Microsoft Imagine. Dostupni su im svi Microsoft proizvodi koji im pomažu osigurati pravu tehnologiju za sve obrazovne izazove u IT sektoru.

 

 

 

 

Studenti Računarstva na terenskoj nastavi u tvrtki Profico u Splitu

Jedini fakultet sa stručnom praksom od prve godine u najboljim tvrtkama

Aspira svoje studente Računarstva svake studijske godine šalje na stručnu praksu kod nekog od svojih mnogobrojnih partnera. Riječ je o priznatim i uspješnim IT tvrtkama (Atos, Adriatic.hr, Procedo, Analyticom, HR Cloud, Locastic, Manas, Megatrend Poslovna Rješenja,  Shift, Travel Soft, Sedam IT, Tapko, Typeqast, Span, Profico i drugi) s kojima studenti dogovaraju suradnju na Danu karijera. Na tjednoj bazi održavaju se stručne radionice na kojima studenti kroz zanimljive i stvarne primjere uče kako vlastite kreativne ideje pretvoriti u unosan posao. Startup radionice osmišljene su u suradnji s poduzetnicima koji su već pokrenuli startup te imaju bogato iskustvo u osmišljavanju projekata s minimalnim rizicima. Studentima su ove radionice od velikog značaja jer upravo putem startupa mnogi mladi računalni poduzetnici prvi put zaplove u poduzetničke vode. Omogućeno im je i  sudjelovanje na međunarodnim IT konferencijama i radionicama potičući na taj način proaktivnost i uključenost u informatičku industriju, a najbolji primjer za to su Shift i BlockSplit konferencija.

- Jako sam zadovoljan sa studijem Računarstva na Aspiri. Pristup studentima je individualan, predavači su motivirani, a učionice opremljene najsuvremenijom računalnom opremom. Tijekom studija stječemo praktična znanja, a kao najveću prednost bi istaknuo stručnu praksu. Upis studija Računarstvo za mene je bila jedna od najboljih odluka – istaknuo je student druge godine Domagoj Milardović.

Studij uz rad

Predavanja i vježbe u sklopu studija Računarstva prilagođene su i zaposlenim osobama koje zbog svojih profesionalnih obveza nisu u mogućnosti redovito pohađati nastavu. Izvanrednim studentima omogućene su individualne konzultacije uz mentorstvo, a nastavu je moguće pratiti i putem webinara. Također, Visoka škola Aspira omogućuje izvanrednim studentima s udaljenih mjesta boravka polaganje određenih ispita online uz softversku podršku u sklopu sustava za e-učenje Merlin. Studij možete upisati preko državne mature i razredbenog postupka, a moguć je i prijelaz s drugih studija. Razredbeni postupak u Splitu održat će se 27. kolovoza u 11 sati. Više informacija možete pronaći na www.studij-racunarstva.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 10:15