Promo arhiv25. dodjela HEP-ove nagrade učenicima ‘IMAM ŽICU!’

HEP nagradio 37 najboljih mladih matematičara, fizičara i elektrotehničara

Piše PROMO
16. studeni 2019. - 09:10

U Termoelektrani-toplani u Zagrebu održana je početkom listopada jubilarna, 25. dodjela nagrade učenicima IMAM ŽICU!, koju Hrvatska elektroprivreda dodjeljuje učenicima osnovnih i srednjih škola za postignuća na području matematike, fizike i elektrotehnike.
Uz predstavnike HEP-a, učenike, mentore i roditelje, dodjeli ove nagrade prisustvovali su Domagoj Validžić, pomoćnik ministra zaštite okoliša i energetike, Karmen Bračić Bunčec, viša savjetnica iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, te Mile Živčić, ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.
„Čestitam nagrađenima koji su ponos našeg društva! Ova nagrada rezultat je talenta i velikih napora u učenju. Iako nije moguće da smo svi talentirani za tako zahtjevna područja kao što su matematika, fizika i elektrotehnika, siguran sam da svi imamo žicu za nešto na čemu možemo raditi kako bismo bili najbolja verzija samog sebe“, izjavio je Domagoj Validžić, pomoćnik ministra zaštite okoliša i energetike. Nagradu u iznosu od 3000 kuna ove je godine dobilo 37 učenika, čime je HEP od 1995. godine ukupno nagradio 787 učenika. Među školama čiji su učenici ove godine osvojili najviše nagrada IMAM ŽICU! ističe se XV. gimnazija iz Zagreba s osam nagrađenih učenika, dok po dva nagrađena učenika imaju Prirodoslovna škola Vladimira Preloga iz Zagreba, Privatna gimnazija i ekonomsko-informatička škola “Futura” iz Zagreba te Gimnazija Franje Petrića iz Zadra. Dobitnici nagrade za školsku godinu 2018./2019. su svi učenici koji su osvojili prvu nagradu na državnim natjecanjima znanja iz matematike i fizike te javnog izlaganja eksperimentalnih radova iz fizike, kao i učenici srednjih strukovnih škola koji su osvojili prva tri mjesta na državnom natjecanju u kategoriji “Električne instalacije”.
“Ovaj je događaj važan za Hrvatsku elektroprivredu jer potiče znanje, izvrsnost, učenje i rad. Smatram da je naša nagrada nešto što ste vi, pobjednici državnih natjecanja, svojim znanjem i vrijednim radom itekako zaslužili. S ovog mjesta mogu vam poručiti da vas u tome nikad nećemo iznevjeriti”, poručio je nagrađenim učenicima Frane Barbarić, predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede d.d.