StoryEditor
Promo arhivVINSKE FEŠTE NA PELJEŠCU

Dani otvorenih vrata peljeških podruma

Piše PROMO
6. prosinca 2019. - 12:37

Sve je spremno za 14. Dane otvorenih vrata peljeških podruma, poručuju njezini organizatori - dvije udruge vinogradara i vinara: Pelješki vinski puti i Plavac mali Pelješac. Ovogodišnje izdanje rekordno je i po broju vinarija i po broju najavljenih dolazaka. Procjenjuje se da će ukupno 32 pelješke vinarije, koliko ih u prekosutra otvara vrata, posjetiti oko četiri tisuće ljubitelja vina iz Zagreba, Zadra, Rijeke, Splita, Dubrovnika…

Već danas, u Domu vinarske tradicije u sklopu PZ Putniković - poznate i po „Prvom hrvatskom muzeju vinogradarstva i vinarstva“ - dvadesetak mladih peljeških enologa ocjenjivat će vina autohtonih sorti berbe 2019., a pelješki kulinarski majstori natjecat će se u pripravljanju lovačkog gulaša. Uz njega se izvrsno sljubljuje Plavac mali, vino koje je nadaleko proslavilo Pelješac.

Upravo je njemu posvećena i ova atraktivna  manifestacija, koja još jednom potvrđuje da vinski turizam itekako može privući goste u Dalmaciju i u zimskim danima. Dani otvorenih vrata peljeških podruma službeno se otvaraju 7. prosinca u 11 sati u stonskom Kaštiju, nakon čega vinoljupci i uzvanici kreću u tradicionalni obilazak peljeških vinarija.

Izdvojeno

05. kolovoz 2020 04:24