StoryEditorOCM
Promo arhivJEDNOSTAVNIJI I BRŽI PRISTUP INFORMACIJAMA

Dalmatinske poduzetničke potporne institucije podržale BOND pilot-usluge

Piše promo
19. rujna 2019. - 15:09

 

 

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) predstavila je na završnoj konferenciji rezultate pilot-projekta BOND - Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija (PPI) koji je pokrenut 2017. godine s ciljem okupljanja različitih vrsta poduzetničkih potpornih institucija na jednom mjestu, kako bi se malim i srednjim poduzetnicima olakšao pristup informacijama. Kroz projekt BOND nastoje se smanjiti razlike u regijama i svim poduzetnicima u Hrvatskoj pod jednakim uvjetima olakšati pristup poslovnim znanjima, vještinama i informacijama ključnim za rast i razvoj poslovanja.

Konferenciju je pozdravnim obraćanjem svečano otvorila Ana Mandac, pomoćnica ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta, a potom se prisutnima obratio Mario Turalija, zamjenik predsjednika Uprave HAMAG-BICRO-a: „Kako bismo svim poduzetnicima omogućili jednostavniji i brži pristup informacijama, HAMAG-BICRO je kroz projekt BOND odlučio decentralizirati svoje usluge, odnosno osigurati personalizirani pristup svakom malom poduzetniku dolaskom u njihove lokalne sredine te upoznavanjem s njihovim izazovima i prilikama.“

 „Osim uspostavljenih pet pilot-usluga za poduzetnike, značajan rezultat ovog projekta su i specijalističke edukacije koje je BOND tim unutar HAMAG-BICRO-a organizirao tijekom protekla tri mjeseca za predstavnike poduzetničkih potpornih institucija iz cijele Hrvatske. Kroz edukacije su obuhvaćena znanja potrebna svakom poduzetniku – od organizacije rada nabave, proizvodnje, digitalnog marketinga, istraživanja tržišta i analize potrošača pa sve do naprednog financijskog izvještavanja, upravljanja rastućom tvrtkom, strateškog poslovnog planiranja i unaprjeđenja poslovnih procesa.“, nadodao je Ante-Janko Bobetko, član Uprave HAMAG-BICRO-a.

Kroz projekt BOND sudjelovali smo na nizu specijalističkih edukacija na kojima smo stekli brojna nova znanja i vještine koje ćemo moći iskoristiti prilikom savjetovanja poduzetnika oko niza ključnih pitanja važnih za njihovo pozicioniranje i rast na tržištu. Osim toga, kroz projekt smo se odlično povezali s drugim PPI-ima iz cijele Hrvatske te dogovorili konkretnu razmjenu informacija i iskustva na projektima usmjerenim poduzetnicima početnicima“, istaknuo je Boris Pekić iz Poduzetničkog akceleratora Split.

Iz Dalmacije u radu mreže BOND sudjeluju Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, Poduzetnički akcelerator Split d.o.o., Javna ustanova RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije, Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije, Centar za poduzetništvo d.o.o. i Dubrovačka razvojna agencija DURA d.o.o. Kao dio BOND projekta, imali su priliku testirati svih pet razvijenih pilot-usluga te su ih ocijenili korisnima za učinkovitije poslovanje.

Projekt je sufinanciran u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 22:36