StoryEditorOCM
Promo arhivSEVDAH SENZACIJA

Božo Vrećo gostuje u Splitu na novoj ljetnoj romantičnoj lokaciji  

Piše Croatia Tickets
6. lipnja 2019. - 16:13

Jedan od najpoznatijih interpretatora sevdaha novijeg doba dolazi u Split na svoj prvi veliki splitski koncert koji će se održati u prostoru Medilsa 17. srpnja.

Pojačan moćnim live bandom punim vrhunskih glazbenika, Božo će proći kroz svoj sada već prilično bogati diskografski katalog.

Božo Vrećo lirski je tenor s ogromnim vokalnim rasponom, koji svojim neobičnim glasom i vizualnim identitetom izaziva oluje entuzijazma i inspiracije kod publike, a dokaz tome su rasprodane koncertne i kazališne dvorane, kao i sakralni objekti diljem Europe i svijeta.

Nakon što se preko 50 godina nitko nije usuđivao unijeti promjene u postojeći sevdah i zapisati novi tekst po uzoru na stare tekstove, Božo Vrećo se među glazbenim pionirima novije generacije istakao kao najinteresantniji i najpoznatiji interpretator i kantautor skorijeg vremena.

Po završetku fakulteta arheologije u Beogradu, kojeg okončava zvanjem magistra, Božo Vrećo, odlučuje se za novi početak, u kojem muzika preuzima cijeli njegov život, postaje misija i jedini cilj. Seli se u Sarajevo, centar sevdaha, i u kratkom periodu osvaja srca svojim glasom. Sa svojim prvim sarajevskim bendom, Halka, objavljuje dva albuma, “Halka” i “O ljubavi”. Ubrzo počinje solo karijeru i izdaje album “Moj sevdah” (2014) na kojem je, osim interpretacija poznatih sevdalinki i njegova prva autorska kompozicija “Lejlija”, pjesma posvećena njegovoj voljenoj majci. “Lejlija” doživljava neviđeni uspjeh, postavlja standard i njegov prepoznatljiv pečat u pisanju i interpretiranju autorske sevdah glazbe, što ga inspirira u nastavku stvaranja posve nove ljubavne poezije, opjevane na njegovom dosad najtiražnijem albumu “Pandora” (2017).

Splitski koncert biti će jedna od postaja velike Božine svjetske turneje ove godine, na kojoj je već posjetio Australiju, Amsterdam i Berlin, na redom rasprodanim koncertima….

Ulaznice po cijeni od 100 kuna do 31.lipnja ili po 120 kuna od 1.srpnja, možete kupiti online ili u restoranu Pandora Greenbox (Obrov 4) preko puta restorana Corto Maltese freestyle food.


 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 12:37