Prilozi Auto moto

TOYOTA CAMRY

Poslovna limuzina s cijenom od 266.000 kuna, a nudi se isključivo kao hibrid

TOYOTA CAMRY

Toyota Camry kao najprodavanija poslovna limuzina među srednje velikim automobilima nakon 15 godina stanke stigla je na europsko tržište, a isto tako i u Hrvatsku s početnom cijenom od 266.900 kuna.

Osma generacija luksuzne limuzine stigla je na naše tržište s naprednim hibridnim sustavom nove generacije, te dolazi isključivo kao hibrid u kombinaciji 2,5-litrenog Hybrid Dynamic Force motora s rekordnom termalnom učinkovitošću te snažnog elektromotora i jake baterije, koji u konačnici isporučuje 218 KS.

Ubrzanje od 0 do 100 km/h dostiže za 8,2 sekunde uz prosječnu potrošnju od 4,3 l/100 km, što je ekvivalent emisiji CO2 od 98 g/km. Nova generacija hibridnog sustava donosi i Sequential Shiftmatic tehnologiju e-CVT mjenjača koji prema želji vozača može savršeno oponašati standardni brzinski automatski mjenjač sa šest stupnjeva prijenosa i na taj način omogućiti znatno dinamičnije i zabavnije iskustvo u vožnji.

Upravo je povećana proizvodnja za hibridnim vozilima u Europi prokrčila put za povratak ove čuvene limuzine, nakon čak 15 godina odsutnosti s cesta Starog kontinenta. Od premijernog lansiranja 1982. godine pa do danas Camry je prodan u više od 19 milijuna primjeraka.

Sa 700 tisuća prodanih primjeraka godišnje najprodavaniji je model u svom segmentu na svijetu. TNGA modularna platforma služi kao osnova osme generacije Toyote Camry, čime je omogućena sloboda dizajna i stvaranje jedinstvenih linija koje ovu limuzinu čine izuzetnom atraktivnom i prepoznatljivom. Rezultat takve filozofije je i veći međuosovinski razmak te širok stav s kojim ostvaruje elegantan i sportski dizajn.

Izražena dinamičnost i upravljivost u vožnji ujedno je rezultat korištenja nove GA-K karoserije, koja je vrlo lagana, a opet iznimno kruta i otporna na torzijska opterećenja i uvijanja. U kombinaciji s prednjim MacPherson ovjesom i novim rasporedom dvostrukih poprečnih ramena straga pruža ne samo vrhunsku stabilnost na cesti, već i dojam u vožnji, koji nadmašuje konkurenciju u segmentu.

Unutrašnjost novog Camryja u cijelosti je dizajnirana kako bi omogućila kombinaciju funkcionalnosti, stila i ergonomije. Rezultat su dinamične i upadljive linije prednje armature, vrhunski materijali te kvaliteta izrade i završna obrada, iznimna prostranost i razina udobnosti za putnike na svim sjedištima, čime je postignut premium ugođaj i dojam kvalitete.

Novi Camry donosi i jedinstveno vozačko sučelje u segmentu, Human Machine Interface (HMI), koji se sastoji od tri lako čitljiva i intuitivna zaslona. Prvi je 10-inčni head-up zaslon u boji s osnovnim informacijama, poput brzine vožnje, pokazatelja hibridnog sustava, navigacijskog sustava i očitanih prometnih znakova.

Drugi je 7-inčni informativni zaslon u boji koji se nalazi između instrumenata sa svim vozačkim informacijama. Treći je 8-inčni središnji zaslon visoke rezolucije s Toyota Touch 2 with Go multimedijalnim sustavom, koji omogućuje Wi-Fi povezivost s pametnim telefonom te pristup brojnim online mogućnostima i korisničkim aplikacijama. Tu je i bežično punjenje mobitela.

Osma generacija Camryja donosi trozonski automatski klima-uređaj s jedinstvenom nanoeTM tehnologijom, omogućujući na taj način ne samo nezavisno podešavanje željene temperature za vozača, suvozača i za putnike na stražnjem sjedištu, već oplemenjuje zrak nanoeTM česticama koje su promjera 5 do 20 nm.

Rezultat je ugodan osjećaj hidratizacije kože, čišćenje od alergena, neutraliziranje vanjskih neugodnih mirisa i stvaranje osvježavajuće mikro-atmosfere unutar automobila.

Novi Camry donosi Toyota Safety Sense paket napredne aktivne sigurnosti u serijskoj opremi (sustav upozorenja na predstojeći sudar s prepoznavanjem pješaka, sustav upozorenja na napuštanje prometne trake, sustav automatskog uključivanja dugog snopa svjetla, sustav “čitanja” prometnih znakova), prepoznavanje vozila u mrtvom kutu, radarski navođen tempomat s automatskim održavanjem vozila unutar trake, Smart Entry...

 

Četiri razine opreme

U ponudi modela Camry su ukupno četiri razine opremljenosti, počevši od ulaznog paketa opreme Style s cijenom od 266.900 kuna, srednjeg paketa Sol (278.900 kuna), višeg srednjeg paketa Executive (300.900 kuna) do najopremljenijeg modela Premium s cijenom od 316.900 kuna.

 

Naslovnica Auto moto