StoryEditorOCM
Premium3 BISERA U 3 DANA

Puljak, Ivošević i Karoglan su pokazali kako šlampavost, poslovi ispod radara i bahatost nisu samo odlika HDZ-a

Piše Ivica ivanišević
3. veljače 2023. - 19:00

Donedavno su političari i ljudi na istaknutim položajima optuživali nas novinare da im riječi vadimo iz konteksta. A onda smo mi postali čisti višak, jer su se oni sami, bez naše pomoći, potrudili izuzeti od svakog konteksta odgovornosti, pameti i smisla. Hoćete primjer?

Evo vam čak tri, friški su, domaći, neprskani, izvorno splitski, i zbili su se zaredom, da ne kažem rafalno, u samo tri dana.

Prvo se Ivica Puljak začudio što se u Spaladium Areni koja bi trebala biti zaključana, zbiva sajam kojemu je – vidi vraga! - Grad pokrovitelj.

Potom se Bojan Ivošević začudio što je Grad podigao cijene najamnine stanova za socijalne slučajeve. Na koncu, začudio se i direktor čistoće Ivica Karoglan kad su mu objasnili da je tvrtka kojom upravlja kupila dva skupa stroja.

Naravno, nakon što su im novinari, politički oponenti odnosno suradnici otvorili oči i upozorili ih na bjelodano, zbunjeni trojac pokušao se oprati od sramote. Karoglan je htio biti duhovit, pa je optužio žene da su ga opile svojim osmijesima i pogledima. Njegov primitivni, seksistički ispad nikoga civiliziranog nije uspio nasmijati. Logično, jer smiješna može biti samo njegova ambicija da obavlja istaknutu javnu dužnost u gradu kao što je Split.

Puljak i Ivošević su se, očekivano, uvrijedili. Poteštat malo, pa je samo promrsio kako bi novinari odgovore na pitanja koja ih zanimaju trebali potražiti od stečajne upraviteljice, a ne od njega. Ivošević se – zar ste uopće sumnjali? – uvrijedio malo više, pa je u oduljoj objavi na Fejsu, umjesto da se skrušeno ispriča, nadrobio koješta, otvarajući još nekoliko frontova sa svojim političkim oponentima i pristojnošću kao takvom.

Ova tri ljupka incidenta mogu se interpretirati na samo dva načina: ili su se gospoda na visokim položajima čvrsto i principijelno odlučila ne miješati u vlastite poslove, pa puštaju da inercija, stihija i gola slučajnost upravljaju njihovim resorima, ili naprosto lažu kad glume začuđenost, jer su sve znali i iz nekog osobnog, a javnosti nedokučivog, računa dopustili da se dogodi.

Kako god okrenuli, nije dobro. Zapravo je jako loše. Premda je na neki bizaran način i poučno, jer pokazuje kako nekompetencija, šlampavost, poslovi ispod radara i bahatost nisu samo HDZ-ova specijalnost. Da, nema sumnje, vladajuća stranka koja se rado i često ruga petokraki, može se, ustvari mora, naslikati s osam krakova, jer ih toliko ima svaka hobotnica, pa tako i koruptivna.

No, nemojmo zbog te činjenice pasti u budalasto iskušenje da svakoga tko kritizira Hrvatsku demokratsku zajednicu proglasimo dobričinom koji zna, može i hoće raditi za opće dobro, a ne tek za svoj interes i ambiciju. Samo u vesternima postoje crno-bijele krajnosti. Mi se moramo pomiriti s pedeset nijansi sive.

Iz dana u dan trudimo se približiti naš sadržaj vašim potrebama, Slobodna Dalmacija je tu za vas i zbog vas. Molimo vas stoga da izaberete jedan od ponuđenih odgovora i podijelite s nama mišljenje o članku koji ste upravo pročitali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. travanj 2023 18:41