ISKORACI

DRACO proizvodi VRHUNSKI GRAĐEVINSKI SUSTAV ZAŠTITE

Piše Mia Sesartić
Foto Nikola Vilic/Cropix
18. prosinca 2020. - 08:00

Tvrtka DRACO od svog osnutka 1997. godine može se pohvaliti samo razvojem i napredovanjem. Firma sa sjedištem u Solinu specijalizirana je za proizvodnju, projektiranje i prodaju hidroizolacijskih, sanacijskih i restauracijskih materijala te industrijskih podova koje proizvode u Muću. Na tom putu usmjereni su inovacijama u građevinarstvu i tehničkoj podršci klijentima tako da od 39 zaposlenika, njih osam su inženjeri građevine i troje inženjeri kemije. Osim u Hrvatskoj, firma posluje i na tržištima BiH, Srbije i Crne Gore.

image
Direktor Oliver Vuco u laboratoriju za istraživanje i razvoj
Nikola Vilic/Cropix

- Iza nas je više od 7 milijuna metara četvornih izoliranih površina, a o kvaliteti našeg rada govore brojni referentni objekti kao što su Zračna luka Split, West Gate u Splitu, Tvornica JGL Rijeka ili Shopping centar Arena u Zagrebu, ističe direktor tvrtke Oliver Vuco, s kojim smo ovom prigodom obišli i spomenute proizvodne pogone u Muću. Pogoni su veličine 1200 četvornih metara, a sagrađeni su na zemljištu od 22.000 “kvadrata”.

- U asortimanu imamo više od 150 vrsta proizvoda u različitim varijacijama sa svim pripadajućim priborom koji zajedno čine učinkovite građevinske sustave zaštite. Izdvojio bih DRACO LASTIC, DRACO GARD i DRACO BENT hidroizolacije koje su zbog svoje kvalitete postale sinonim za takvu vrstu proizvoda - navodi direktor dodajući kako je tvrtka u 2019. godini ostvarila prihod od 45 milijuna kuna.

- Naš asortiman je prilagođen i “Uradi sam” kupcima te smo među njima prepoznati kroz naše DRACO građevinske apoteke u Splitu, Solinu i Zagrebu. DRACO građevinske apoteke su zapravo centri za savjetovanje gdje kupci mogu dobiti uputu kako riješiti problem na objektu i kupiti odgovarajući proizvod - pojašnjava nam direktor i naglašava da se prilikom razvoja novih proizvoda uvijek vode prema tri osnovna kriterija. To su kvaliteta, jednostavnost ugradnje i cijena, što u konačnici rezultira činjenicom zašto su DRACO proizvodi posebni. U prilog tome su i brojne nagrade, među njima QUDAL - Quality medal Construction 2019./2020. za najbolju kvalitetu hidroizolacijskih proizvoda u Hrvatskoj.

- Naravno, aspekt cijene je uvijek vrlo bitan čemu mi pridajemo izuzetnu pažnju tako da smo dobili i nagradu Best Buy Award 2018./2019. za najbolji omjer kvalitete i cijene hidroizolacijskih proizvoda u Hrvatskoj - nadodaje Vuco.

Pogon u Muću objedinjuje istraživanje i razvoj proizvoda u moderno opremljenom laboratoriju i proizvodnju s potpuno automatiziranim postrojenjem. U poslovanju nastoje zadovoljiti najviše standarde kvalitete i zaštite okoliša a certificirani su u skladu s ISO 9001, ISO 14001 i CE standardima.

- Iako je ova godina iznimno zahtjevna, prvenstveno zbog brige za zdravlje zaposlenika, realizirali smo investiciju u novu proizvodnu opremu u vrijednosti više od milijun eura, te zaposlili pet novih djelatnika - veli naš sugovornik i dodaje, svaku krizu tretiramo kao stres-test i priliku da preispitamo učinkovitost poslovanja i u konačnici postanemo još bolji. Plan za iduću godinu je investicija od milijun eura u proširenje proizvodnog pogona za dodatnih 1500 kvadrata, daljnje zapošljavanje i digitalizacija poslovanja s čim bismo zatvorili investicijski ciklus. Srednjoročni plan je lansiranje znatno proširenog asortimana proizvoda iz vlastitog istraživanja i razvoja i značajniji izvoz na nova inozemna tržišta. Usprkos izazovima i nepredvidivosti korona-krize, optimist sam jer su dosadašnji uspjesi rezultat rada i posvećenosti iznimno predanih, odgovornih i motiviranih DRACO zaposlenika, zaključuje Oliver Vuco.

PALETA PROIZVODA

DRACO BENT – bentonitne membrane za hidroizolacije.
DRACO WATERSTOP – bentonitno – butilne bubreće trake za hidroizolacije.
DRACO BIT – bitumenske membrane za hidroizolacije.
DRACO PLAN – TPO/PVC membrane za hidroizolacije.
DRACO LASTIC – polimer-cementni premazi za hidroizolacije.
DRACO GARD – poliuretanski premazi za hidroizolacije.
DRACO POOL – hidroizolacijski završni epoksidni premaz za bazene i vodospreme.
DRACO FLOOR – epoksidni/poliuretanski industrijski podovi.
DRACO FLEX – poliuretanski kitevi za brtvljenja.
DRACO BAND – armaturne trake i trake za sanacije.
DRACO SHIELD – impregnacije podova i zidova.
DRACO FIX – polimer-cementni mortovi, mase za injektiranje i proizvodi od karbonskih vlakana za sanacije.

DRACO je zaslužio i nagradu Best Buy Award 2018./2019. za najbolji omjer kvalitete i cijene hidroizolacijskih proizvoda u Hrvatskoj

20. travanj 2024 06:10