StoryEditorOCM

ODSJEČENI OD SPLITAVlasnik ‘Bura linea‘: Slatinjani se radije voze s nama jer im je puno duže voziti se autobusom broj 37

Piše Milena Budimir
8. rujna 2021. - 21:26

Turistička sezona polako se bliži kraju, a s njom odlaze i turisti. Domaći svit ostaje zaboravljen, barem do sljedećeg ljeta.

Pogađa to i Slatinjane koji od 1. listopada ostaju nepovezani brodskom linijom sa Splitom na kojoj je već četvrtinu stoljeća prometovala "Bura line". Obiteljska tvrtka prometovala je na liniji Split- Trogir, preko Slatina.

Rečeno im je, naime, da na subvenciju države ne mogu računati, a "krivac" za to je Čiovski most. Nadležni smatraju da su zahvaljujući njemu Slatine dobro prometno povezane sa Splitom. No, Slatinjani se s time ne slažu.

Inače, za osigurati održivost linije 616 na kojoj prometuje "Bura line" država / Agencija / Županija / Grad trebali bi uložiti oko 300 tisuća kuna, a naš je čitatelj taj detalj elaborirao kao "ne triba se sve u životu isplatit, pa je radi otocin i otočana Butković da iz državne kase 48 milijuni ne jedan put, nego svake godine, da se malo bolje povežu nepovezani".

image
Božidar Vukičević/Cropix

- U dobrim sezonama znali smo i do 12 puta voziti u jednom smjeru, sada prometujemo četiri puta dnevno. Slatinjani rado idu s nama prema Splitu, jer im je put puno duži kada idu "37-om". Ovo je puno zgodniji način prijevoza za učenike, studente, pa i umirovljenike, ako hoćete - veli nam Mario Andrijolić, vlasnik "Bura linea".

Unatoč željama domaćih, Slatinjani od prvog dana listopada ostaju nepovezani. Nekako tih potrebnim ih 300 tisuća zvuče kao kap u moru među uloženim milijardama. No, to smo samo mi.

Poslali smo, naravno, i upit Agenciji za obalni linijski pomorski promet, no još čekamo odgovor koji ćemo objaviti kad stigne.

15. travanj 2024 22:12