StoryEditorOCM

problemi u prijevozuVišani željno čekaju povratak Hektorovića s remonta: ‘Hitno trebamo nabaviti nove trajekte‘

Piše M. I.
7. ožujka 2023. - 10:50

Nije lako Višanima i svima onima koji putuju za Vis i sa Visa, kada ne vozi Petar Hektorović. Ovaj trajekt trenutno nalazi na remontu, dok ga mijenja trajekt Lastovo, kako se pokazalo, neadekvatan za potrebe putnika i vozila na relaciji Split-Vis-Split.

Komiška gradonačelnica Tonka Ivčević uspjela je uvjeriti nadležne u Jadroliniji da otočanima treba bolji trajekt, te je doneseno privremeno rješenje.

- Zbog velikih problema u prijevozu vozila i putnika na trajektnoj liniji Split-Vis i obrnuto zbog neadekvatnog trajekta Lastovo, te mojih uzastopnih traženja i apela za omogućavanje adekvatnog trajekta donesena je odluka da na liniji za Vis vozi trajekt Bartol Kašić kao najveći trenutno raspoloživi trajekt (tijekom prošlog tjedna, op.a.). Od ponedjeljka 6. ožujka vozit će trajekt Dubrovnik koji izlazi iz remonta, a krajem trećeg mjeseca bi ponovno na liniji bio Petar Hektorović.

Molim sve vlasnike vozila na još malo strpljenja, te zahvaljujem upravi Jadrolinije i Agencije za obalni linijski promet na pomoći u rješavanju ovog životnog i velikog problema za sve naše otočane.

Ovakve situacije ne bi se više smjele događati i smatram kako je svima jasno da je hitno potrebno nabaviti nove trajekte - napisala je Ivčević na Facebooku.

image
Božidar Vukičević/Cropix
23. travanj 2024 11:20